7 dana pojačane policijske kontrole u čitavoj EU, naglasak je na onim najmlađima!

5 godina,2 mjeseci ago - 14 rujna 2017, Automobili.hr
Illustration
Illustration
Rekli bi pametni znaju čemu služi pojas. No samo znati nikad nije dovoljno, ako to znanje ne upotrebljavate, pa vi budite još pametniji, pa ga i upotrijebite za što je i namijenjen – vežite se!

Cijeli tjedan, od 11. do 17. rujna na području zemalja Europske unije provodit će se ciljane aktivnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama i to nadzor korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke će tako u ponedjeljak, 11. rujna provesti akciju Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa u kojoj će se sankcionirati ciljani prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa kao i dječje sjedalice. Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima, mjere će se poduzimati i prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila, kao i u slučaju nepropisnog prijevoza djece, sukladno važećim zakonskim odredbama.

Tijekom preostalog vremena, od 11. do 17. rujna prioritetno će se nadzirati i sankcionirati ciljani prekršaji te pozivamo vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi.

S Udrugom „Roda" dogovorena je preventivna akcija nadzora prijevoza djece ispred dječjih vrtića. Akcija će se održati od ponedjeljka, 11. do petka, 15. rujna 2017. na sljedećim lokacijama:

12.9.2017. od 7.30 do 9 sati, Dječji vrtić u Vrbovcu
12.9.2017. od 7.15 do 9 sati, Dječji vrtić Leptir, I.G. Kovačića 20,
15.9.2017. od 15 do 17 sati, Dječji vrtić Vrtuljak, Zaprešić, Mokrička 59.

Djelatnici Udruge će vozačima davati savjete i upute o pravilnom prijevozu djece i korištenju dječjih sjedalica.

Support Ukraine