Audi RS6 i RS Q8 dobili tretman od ABT-a: Brojke idu do nevjerojatnih 740 KS!

2 years,4 months ago - 22 studenoga 2021, JutarnjiList
Audi RS6 i RS Q8 dobili tretman od ABT-a: Brojke idu do nevjerojatnih 740 KS!
RS6-S i RS Q8-S dobivaju značajno ažuriranje snage i agresivniji izgled, a oba stižu sredinom siječnja sljedeće godine

ABT Sportsline prvi je kad je riječ o aftermarket modifikacijama Volkswagena i Audija, a posljednje kreacija tuning kuće su RS6-S i RS Q8-S. Kao što sama imena modificiranih 'raketa' iz Zuffenhausena sugeriraju, RS6-S i RS Q8-S dobivaju značajno ažuriranje snage i agresivniji izgled, a oba stižu sredinom siječnja sljedeće godine.

I karavan i crossover koriste 4,0-litreni twin-turbo V8 koji je od ABT-a dobio Power S* paket nadogradnje performansi, koja povećava ukupnu izlaznu snagu na 700 KS (515 kW) i 880 Nm okretnog momenta. Ako vam to nije dovoljno, dostupan je i drugi paket koji će uključiti dodatnih 40 KS i 40 Nm okretnog momenta (ukupno 740 KS i 920 Nm).

Međutim, tu priča ne prestaje. RS Q8-S dobiva ABT Level Control sustav podešavanja zračnog ovjesa, koji pri Comfort načinu rada pada do 25 milimetara u odnosu na standardnu visinu vožnje. Dynamic se spušta i do 15 milimetara. RS6-S dobiva nove opruge koje spuštaju karavan za 25 milimetara sprijeda i 30 milimetara straga, a revidirani štitnici od prevrtanja stvaraju manje nagiba kada je automobil u pokretu.

Tu je i ABT komplet karoserije od karbonskih vlakana koji uključuje prednji razdjelnik s oznakom RS6-S ili RS Q8-S. Na stražnjoj strani, jurilice iz Zuffenhausena dobivaju četiri ispušna vrha od nehrđajućeg čelika promjera 102 milimetra.

Ulaskom u kabine RS6-S-a ili RS Q8-S-a vidimo nove obloge pragova, ručicu mjenjača s naglascima od karbonskih vlakana, ABT start-stop gumb i značku na upravljaču. Kao dodatne nadogradnje, tuning kuća nudi presvlake od karbonskih vlakana za armaturnu ploču i okvire sjedala od istog materijala.

RS6-S dobiva nove 22-inčne naplatke, koji na RS Q8-S-u rastu za još jedan inč. Kupci se također mogu odlučiti za ABT GR zimske kotače u istim dimenzijama. Oba paketa, za kojeg je tuning kuća počela primati narudžbe, koštat će 42.900 eura (322.000 kuna) kod svakog certificiranog ABT zastupnika.

Support Ukraine