Auto im se opet zabio u kuću: 'Probudila nas je eksplozija'

4 years ago - 14 travnja 2020, 24sata
Auto im se opet zabio u kuću: 'Probudila nas je eksplozija'
Ista je kuća prije dvije godine srušena kada se u nju zabio kamion, a vlasnici se i danas bore s osiguravajućim društvom, koje im nudi malu odštetu, pa je kuća i dalje neobnovljena

U rano jutro na uskrsni ponedjeljak oko 4 sata u mjestu Dervišaga kod Požege dogodila se prometna nesreća. Mladić koji je vozio Golfa iz smjera Pleternice na zavoju ulijevo, puna crta, ograničenje brzine 50km/h kod kućnog broja 100 izgubio je nadzor nad automobilom.

Prednjim desnim kotačem zahvatio je bankinu pored ceste sletio je u kanal, vozio se njime, udario je u jedna kolni ulaz, prešao ga i zabio se u drugi kolni ulaz. Golf se podigao u zrak i bočno je udario u ulaznu kapiju i kuću, istu onu u koju se prije dvije godine zabio kamion.

– Bilo je pola četiri ujutro, kada je poput eksplozije grunuo. U prvi mah sam pomislio da se u našu kuću zabio kamion, ali nisam čula njegov dolazak. Sin i ja smo izašli vani, on je pripadnik JVP Požega, pozvao je svoje kolege i rekao im je za nesreću. Rekli su mu da pogleda da li nekome u automobilu treba pomoć Zvali su Hitnu pomoć. Brzo je došla policija i Hitna pomoć, mladića su smjestili u Hitnu i odvezi su ga u bolnicu – ispričala je žena koju je snažan udarac automobila probudio.

Rekla je da ovo nije prva nesreća, pokazala je na kuću koja je do pola srušena, a bila je srušena i njihova ograda u jednoj nesreća koju je skrivila vozačica.

– Ovdje se jako brzo vozi, zavoj je i nizbrdica, strašno je – kaže uznemirena žena.

Kuća u koju se prije dvije godine zabio kamion još uvijek stoji kao spomenik na tu nesreću. Vlasnica još uvijek nije u njoj, jer ona nije obnovljena. Pisali smo o tom slučaju, i tome kako se vlasnica i osiguravatelj kod kojeg je bio osiguran kamion nisu mogli dogovoriti oko visine štete.

Hrpa cigle je ispred kuće, a u ponedjeljak doživjela je još jedan udarac, kažu susjedi da bi se neoprezni vozači mogli pobrinuti da bude u potpunosti srušena.

Mladića su pregledali u OŽB Požega i nakon pregleda pustili kući.

– Kako su me informirali ozljede su lakše, malo se ugruvao i hvala Bogu ništa više – rekao je dr. Željko Glavić, ravnatelj bolnice.

Support Ukraine