Autocestu pretrčavao splitski huligan: Pregazila ga tri auta

5 years,5 months ago - 19 listopada 2018, 24sata
Autocestu pretrčavao splitski huligan: Pregazila ga tri auta
Stradali Firić jedan je od splitskih huligana koji su prošle godine izazvali kaos u Beogradu na utakmici Crvene Zvezde i Partizana, a prije nekoliko godina završio je u zatvoru...

Vozio sam se na posao kad sam na autocesti vidio prekrivenog mrtvog čovjeka. Prolazim tom prometnicom svako jutro već godinama i nikad nisam vidio tako nešto strašno, kazao je očevidac nesreće u kojoj je stradao splitski huligan.

Prema neslužbenim informacijama, u utorak na autocesti A3 kraj Ivanić Grada, Ante Firić (27) pokušao je oko 5.20 sati pretrčati cestu. U tom trenutku na njega su naletjela tri automobila. Vozač (58) Hyundaija vozio je u smjeru zapada te je na 58. kilometru naletio na muškarca. Zatim je pješaka udario Citroen C5 kojeg je vozio muškarac (31), a nakon što ga je udario vozač je naletio na stupić te sletio s ceste i prevrnuo se na krov. Pješaka je zatim udarila Opela Corsa koji je vozila žena (37).

Od siline udarca, pješak je na mjestu preminuo. Na intervenciju su ubrzo izašli policajci, vatrogasci i Hitna pomoć. Cesta je bila zatvorena četiri sata tijekom kojih je policija obavljala očevid.

- Dobili smo poziv iz županijskog centra. Čekali smo da se završi očevid i očistili smo cestu - kazao nam je zapovjednik DVD-a Ivanić Grada koji je među prvima bio na mjestu nesreće.

Iz zagrebačke policije upozoravaju pješake da poštuju prometna pravila.

- Kad prelazite cestu, koristite obilježene pješačke prijelaze te prelazite cestu kada se uvjerite da je ona slobodna - poručuju iz policije.

Stradali Firić jedan je od splitskih huligana koji su prošle godine izazvali kaos u Beogradu na utakmici Crvene Zvezde i Partizana, a prije nekoliko godina završio je u zatvoru jer je skupa s bratom pretukao jednog vlasnika restorana na Hvaru. Da pravi nered u Beogradu s ostalim huliganima, angažirala ga je jedna skupina navijača Partizana.

Support Ukraine