Bježeći policiji, kradljivac automobila bacio se s mosta u hladnu Dravu

7 years,5 months ago - 17 studenoga 2016, glas-slavonije
Illustration
Illustration
OSIJEK - Bježeći od policije, 34-godišnji kradljivac automobila bacio se u Dravu s mosta dr. Franje Tuđmana koji kod Tvrđe povezuje Osijek i Baranju.

Muškarac je nakon nekoliko minuta doplivao do obale, gdje su ga dočekali policajci. Odmah je zbog hipotermije (pothlađivanja) hospitaliziran u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Ozljede su mu okvalificirane kao teške tjelesne ozljede opasne za život.

Pravoj filmskoj potjeri prethodila je u ponedjeljak poslijepodne provala u garderobni ormarić u kojem je na Gradskim bazenima u Osijeku stvari ostavila 39-godišnjakinja. Prema svemu sudeći, provalnik je pratio ženu, a kada je ona otišla na bazen, provalio je u ormarić i domogao se ključeva njezina automobila. Nakon toga je izišao iz svlačionice i Gradskih bazena prema parkiralištu. Pronašavši automobil 39-godišnjakinje, otključao ga je i odvezao se. Kako stoji u policijskom priopćenju, u automobilu su se nalazili novac i dokumenti vlasnice, pa je krađa bila vrijedna nekoliko desetaka tisuća kuna.

Kako neslužbeno doznajemo, 39-godišnjakinja je prvo tražila ključ, a kada ga nije našla, izišla je na parkiralište pogledati da ga nije zaboravila u automobilu, no ni on nije bio tamo gdje ga je ostavila. Sjetila se da je lopov ukrao i ključeve njezina stana pa je, prema izjavama očevidaca, odmah nazvala supruga, bojeći se da kradljivac ne ode odmah i u njihov stan i pokrade ga jer je s krađom dokumenata imao i njihovu adresu.

Policija je alarmirana nakon što su supružnici primijetili da im je provaljeno u ormarić. Svim policijskim postajama dojavljeno je za krađu automobila i ubrzo je stigla dojava kako se traženo vozilo nalazi u Baranji. Jedna policijska patrola približila se ukradenom vozilu, no 34-godišnjak je ignorirao rotacijsko svjetlo policije, odbijajući se zaustaviti. Uslijedila je potjera baranjskim prometnicama koja je završila kada se ukradeno vozilo zaustavilo na sredini cestovnog mosta između Biljske ceste i Tvrđe. Muškarac je žurno izišao iz automobila, prišao ogradi mosta i pred šokiranim policajcima skočio u Dravu!

Policajci su ga ubrzo ugledali na površini, pa su odmah u pomoć pozvali profesionalne osječke vatrogasce. Iako promrzao, bjegunac je doplivao do obale, no tamo su ga dočekali i uhitili policajci. Vidjevši u kakvom je stanju, odmah su ga prevezli u KBC Osijek, gdje je 34-godišnjak zadržan na liječenju zbog hipotermije jer je nekoliko minuta bio u hladnoj Dravi. Njegovo je stanje ozbiljno jer su mu konstatirane teške ozljede opasne za život.

- Policijska uprava osječko-baranjska protiv 34-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznenu prijavu zbog krađe, a potom i bijega od policije - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika PU osječko-baranjske.

Support Ukraine