Broj ozlijeđenih u sudaru dvaju autobusa i automobila popeo se na 25

6 years,8 months ago - 17 kolovoza 2017, Vecernji list
Broj ozlijeđenih u sudaru dvaju autobusa i automobila popeo se na 25
Do nesreće je došlo kad je u autobus kojim je iz Varaždina prema Trnovcu upravljao 55-godišnjak zbog nedovoljnog razmaka udario drugi autobus

Uprometnoj nesreći kod Varaždina ozlijeđeno je 25 ljudi, a ne 13 kako se isprva mislilo.

Jedna je osoba teže ozlijeđena, no ni ona nije u životnoj opasnosti. Do nesreće je došlo kad je u autobus kojim je iz Varaždina prema Trnovcu upravljao 55-godišnjak zbog nedovoljnog razmaka udario drugi autobus koji je vozio 50-godišnji vozač.

U pokušaju da izbjegne jači sudar, 50-godišnjak je skrenuo na suprotni prometni trak, gdje je na njega naletio 63-godišnji vozač osobnog automobila koji je odbačen u jarak pokraj ceste.

Državna cesta D2 otvorena je za promet.

Policijska uprava varaždinska i službeno je nakon provedenog očevida objavila detalje o prometnoj nesreći koja se danas oko 5.10 sati dogodila između Varaždina i Trnovca. Liječničku pomoć zatražilo je već 25 osoba.

- Muškarac starosti 55 godina upravljao je iz smjera Varaždina u smjeru Trnovca. Izlaskom iz grada i dolaskom do raskrižja s prilaznom cestom prema kupalištu Aquacity uslijed nedržanja potrebitog razmaka iza drugog vozila pri vožnji u slijedu, prednjim djelom autobusa udario je u zadnji dio autobusa kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 50-godišnjak, a koji je smanjivao brzinu radi nailaska na zaustavljeni kombi koji je propuštao vozila iz suprotnog smjera u namjeri skretanja u lijevo - piše u priopćenju.

Od siline udara jedan je autobus odbačen u desno, a drugi u lijevo, na suprotnu stranu kolnika, gdje je prednjim djelom autobusa udario u prednji dio osobnog automobila kojim je iz smjera Trnovca upravljao 63-godišnjak.

- Vozač osobnog vozila, 42-godišnji suputnik i 17 osoba iz autobusa je prevezeno u varaždinsku Opću bolnicu. Ozlijeđenima će se ozljede utvrditi naknadno - kažu u PU varaždinskoj. Nekoliko je osoba liječničku pomoć zatražilo naknadno.

Support Ukraine