Citroën predstavio redizajnirani C5 Aircross: Udobnost, samouvjernost i prestižan dizajn

2 years,3 months ago - 16 siječnja 2022, tportal
Citroën C5 Aircross
Citroën C5 Aircross
C5 Aircross uvodi novi jezik dizajna sprijeda, nudi nenadmašno iskustvo mira u vozilu, novi stav, izražavajući veću snagu i više profinjenosti.

Tu su i ovjes Progressive Hydraulic Cushions®, nova Citroën Advanced Comfort® sjedala, neusporedivi prostor i modularnost te tehnologije pomoći vozaču

 Citroën C5 Aircross, kompaktni SUV C-segmenta koji je na tržištu od 2018., je doživio svoj redizajn (faza 2). S više od 260.000 prodanih vozila od lansiranja 2018., Citroen C5 Aircross je svojim prostorom u vozilu, svojom modularnošću i, prije svega, udobnošću koja 'nema premca' u svom segmentu, ostavio trag u segmentu vrlo konkurentnih kompaktnih SUV-ova. Raskošan interijer koji je pravi potpis za Citroën, te iskustvo marke kad je iječ o prijevozu putnika, izdvaja ga od konkurencije. Čak i danas, C5 Aircross je vodeći u pogledu praktičnosti i nudi opuštenije iskustvo u vozilu. Taj je osjećaj pojačan u plug-in hibridnoj verziji, koja već predstavlja više od 30 posto udjela u prodajnim rezultatima u Europi.

Promjena izraza i spremnost da se napravi iskorak u smislu percipirane kvalitete i elegancije, posebno izražene na prednjem dijelu, su karakteristike koje definiraju novi C5 Aircross. Postaje sve aspirativniji i svidjet će se kupcima koji čekaju prepoznatljiviji karakter.

'C5 Aircross, prepoznat od svog lansiranja kao najudobniji i najfleksibilniji SUV u svojoj kategoriji, sada je preuređen kako bi postao prestižnija, modernija i dinamičnija osobnost. Gradeći na svojim prednostima udobnosti, prostranosti i modularnosti u vozilu, sazrio je kako bi postao elegantniji i dinamičniji s oštrijim vanjskim stilom i modernijim, visokokvalitetnim bojama i materijalima za unutrašnjost.', izjavio je Pierre-Yves Couineau, voditelj projekta C5 Aircross.

Vanjski dizajn
Vizualno veći i impozantan, C5 Aircross uvodi novi jezik dizajna u kojem krivulje ustupaju mjesto strukturiranijim linijama. Stil prednjeg kraja doživio je facelift kako bi postao vertikalniji i moderniji, pojačavajući karakter sigurnog i impozantnog vozila. Zategnute linije i vertikalna stepenasta konstrukcija doprinose vizualnom proširenju prednjeg kraja C5 Aircrossa. Čini se širim i impozantnijim na cesti, predstavlja vrlo samouvjeren stav.

Novi C5 Aircross krasi nova interpretacija logotipa marke, koji postupno dobiva svoju neovisnost i odvaja se od dnevnih svjetala, čime se označava pomak u odnosu na druge modele u gami, u kojima su se ševroni proširili na dnevna svjetla. preko kromirane trake. Ševroni se sada pojavljuju u crnom laku s kromom. Vizualno se protežu kroz skup sve čvršćih kromiranih i crnih klavirskih tipki koje se postupno stapaju u LED dnevna svjetla. Vrlo suptilan, profinjen i detaljan rad urađen je u ovom dijelu kako bi se poboljšao cjelokupni dojam. To daje logotipu više prostora za disanje u sredini rešetke.

Karakteristično za novi Citroën identitet, LED potpis dnevnih svjetala u obliku slova V izrađen je od dizajna klavirskih tipki koji prednjim svjetlima daje visokotehnološki i dublji 3D efekt. Nadalje, LED Vision projektori su diskretniji i tamniji, vizualno produžujući crnu rešetku i dodatno naglašavajući robusnost vozila.

Logo i svjetlosni potpis u obliku slova V podvučeni su na dnu rešetke visokokvalitetnom crnom lakiranom trakom pomno dizajniranom do grafičkih detalja: uzorak ševrona koji počinje ispod logotipa pomiče se okomito prema gore kako bi postao paralelan s potpisom 'tipke klavira' za dnevna svjetla.

Ispod rešetke, novi stil područja za usis zraka vizualno proširuje prednji dio C5 Aircrossa i daje mu impozantniji stav na cesti. Zračne zavjese, koje su postale otvorene i funkcionalne, izgledaju kao da su oblikovane zrakom i pomažu u poboljšanju aerodinamike. Boja umetaka koji krase zračne zavjese pridonosi kretanju vozila prema visokom tržištu, sa sjajnim ili sedefastim nijansama kao što su sjajna crna i tamni krom. Glavni usis zraka u sredini također postaje dinamičniji i elegantniji zahvaljujući oštrim linijama koje odražavaju stil središnjih usisnika zraka modela C4 i C5 X.

Zaštitna ploča u donjem dijelu prednjeg branika čini prednji kraj dinamičnijim i daje mu kvalitetniji i prestižniji izgled. Obloga je dostupna u dva vrlo vrhunska materijala, ovisno o razini završne obrade: u sjajnoj crnoj na završnim obradama Live, Live Pack i Feel, te u sjajnom aluminiju na Feel Packu, C-Series, Shine i Shine Pack završnim obradama.

Novi okomiti i strukturirani profil nosa pojačava percepciju snage i robusnosti na prvi pogled. Ovo poboljšanje nalazi se i straga u novim strukturiranim lećama prednjih svjetala. C5 Aircross odlikuje se prepoznatljivim držanjem, izraženim kroz potpuno i izdašno modeliranje, njegovu visoku i horizontalnu haubu, kao i ostakljenu liniju od 360° koja crta kromirani C bočni potpis i pojačava lebdeći učinak krova. Atributi snažnog i umirujućeg SUV-a također se pojavljuju u njegovim mišićavim bočnim pločama: razmak od tla od 230 mm, veliki kotači promjera 720 mm, zaštita od 360° uključujući Airbump® i lukovi kotača, prepoznatljive krovne šipke i dominantan položaj u vožnji.

Inače, njegove vanjske dimenzije su sljedeće: duljina 4500 mm, širina 1840 mm, visina 1670 (s krovnim nosačima), međuosovinski razmak 2730 mm.

Osim toga, nekoliko novih stilskih elemenata na bočnim pločama naglašava njegovu eleganciju i modernost, poput novih 18-inčnih aluminijskih naplataka PULSAR s dijamantnim rezom s vrlo grafičkim aerodinamičnim dizajnom i suptilnom igrom boja i materijala između aluminija i sjajne crne; nova sjajna crna boja školjki retrovizora, standardna u cijeloj ponudi, koja poboljšava eleganciju i percipiranu kvalitetu; sjajne crne funkcionalne krovne šipke s novim mat crnim umetkom; novi dizajn za Airbump® pakete boja, odražavajući prestižne boje prednjih umetaka.

Potpuno u skladu s prednjim dijelom vozila, C5 Aircross ima novi trodimenzionalni LED svjetlosni potpis straga. Bez promjene veličine, jedinica svjetiljke sada je opremljena tamnim i strukturiranim staklom, naglašavajući tri LED rasvjetna modula koji čine svjetlosni potpis. Grafički elementi naglašavaju eleganciju i dosljednost s potpisom prednjeg svjetla. Kao i na prednjem dijelu, suptilni dizajn klavirskih tipki pojačava duboki 3D efekt svjetlosnog potpisa.

Elegantnije i dinamičnije prilagođavanje
Kako bi bolje ispunio očekivanja kupaca u C-SUV segmentu, novi C5 Aircross oslanja se na elegantnu prilagodbu kako bi značajno poboljšao kretanje vozila prema višim tržištima.

C5 Aircross usvaja novu Eclipse plavu boju karoserije, vrlo duboka i elegantno plava koja se mijenja iz tamnoplave u crnu ovisno o vanjskom svjetlu. Raspon se sada suzio na prestižne i kupcima omiljene boje karoserije: Polar White, Pearlescent White, Perla Nera Black, Platinum Grey, Steel Grey i novu boju pod nazivom Eclipse Blue.

Nove boje paketa boja imaju prednje usisnike zraka i Airbump®. Četiri nova paketa boja, koja omogućuju C5 Aircrossu da potvrdi svoj SUV karakter i svoju eleganciju: sjajna crna, tamni krom, anodizirana bronca i energično plava. Dvobojni crni krov i crni krovni nosači iz završne obrade Shine dodaju još više profinjenosti vozilu.

Unutrašnjost kabine
Nakon koraka da se vanjski izgled učini luksuznijim, unutrašnjost novog C5 Aircrossa dobila je dinamičniji i profinjeniji izgled, s poboljšanjima prostora i udobnosti koja su očita čim krenete. Visoka vozačka pozicija, percipirana kvaliteta materijala te ergonomija i praktičnost sučelja čine ga modernim i istaknutim SUV-om.

C5 Aircross dobiva novi 10-inčni zaslon osjetljiv na dodir koji kao da lebdi na nadzornoj ploči i uranja vozača i putnike u moderniji putnički prostor. Ovaj novi, veći zaslon poboljšava ergonomiju nudeći kontrole klime s izravnim pristupom i veće očitanje koje vam omogućuje da ne gledate na cestu. Otvori se sada nalaze ispod zaslona i modernizirani su novim oštrim, horizontalnim dizajnom. Novi 10” zaslon osjetljiv na dodir bit će ugrađen u benzinske i dizelske verzije s navigacijom, a od verzije Feel za hibride.

Osim toga, potpuno prilagodljiv digitalni zaslon od 12,3 inča pruža sve bitne i prilagodljive informacije izravno u oči vozača: izvješće o navigacijskoj karti, informacije o aktivnim sustavima pomoći vozaču, informacije o radnom statusu hibridnog motora itd. – osiguravajući da oči vozača ostanu uprte u cestu za potpuno sigurnu vožnju.

Nova Citroën Advanced Comfort® sjedala
C5 Aircross opremljen je novom generacijom Citroën Advanced Comfort® sjedala koja su već prisutna na C4 i C5 X. Izrađena od pjene visoke gustoće u jezgri sjedala, dodatnog sloja pjene od 15 mm i specifične konstrukcije, Citroën Advanced Comfort ® sjedala nude najbolje što se tiče vizualne udobnosti, udobnosti sjedenja i udobnosti vožnje, a dugoročno zahvaljujući posebnoj vrsti pjene koja je otporna na spuštanje tijekom vremena. Kako bi se dodatno poboljšala udobnost vozača i suvozača, prednja sjedala mogu se grijati i masirati.

Nadalje, boje i materijali su dotjerani, uz izbor vrhunskih materijala kako bi se istaknula udobnost i višu kvalitetu. Sjedala nose novu strukturiranu i suvremenu tkaninu za verzije srednje klase, novu mekanu Alcantaru na razini sjaja, kao i novu opciju s perforiranom kožom vrhunskog kvaliteta. Nasloni za ruke i središnja konzola izrađeni su od nove crne tkanine s efektom kože, a instrumentna ploča od novog strukturiranog umetka s efektom crne kože.

Modernizirani početni ambijent i četiri nova Advanced Comfort ambijenta stvaraju elegantniju, dinamičniju i kvalitetniju atmosferu. Novi plavi šavovi ukrašavaju sjedala, panele vrata i instrument ploču u svim ambijentima na vrlo koherentan i elegantan način. Ambijent Wild Black zamjenjuje ambijent Wild Grey, s novom plameno crnom strukturiranom tkaninom pomiješanom s novom sivom tkaninom s efektom kože i plavim šavovima. Urban Black ambijent kombinira novu Alcantara crnu i crnu tkaninu s efektom kože. Ambijent Metropolitan Black zamjenjuje trenutni Metropolitan Grey novom crnom zrnatom kožom i novom sivom tkaninom s efektom kože. Konačno, ambijent Hype Black osvježen je kako bi ukrasio vrhunske završne obrade suptilnom mješavinom nove perforirane Paloma kože i Blue Nappa kože.

Nova središnja konzola
Središnja konzola, visoka i velika, modernizirana je crnom tkaninom s efektom kože poboljšanom kromiranim dizajnerskim linijama koje naglašavaju, na automatskim mjenjačima, ergonomskiji raspored kontrola: novi, elegantan i visokotehnološki e-Toggle mjenjač selektor, novi gumb za odabir načina vožnje koji uključuje funkciju Grip Control i, na plug-in hibridnim verzijama, intuitivan izbor načina vožnje (električni, hibridni ili sportski). Središnja konzola također integrira veliki trag za pohranu koji pregrupira povezivanje s 2 USB priključka i bežičnim punjačem.

Udobnost
Kao istaknuti predstavnik udobnosti u Citroënovom DNK, novi C5 Aircross zadržava karakteristike koje ga ističu u svom segmentu, pridonoseći ukupnom iskustvu usredotočenom na dobrobit i jednostavnost korištenja.

Ovjes Progressive Hydraulic Cushions®, ekskluzivan za Citroën, poboljšava apsorpciju nesavršenosti na cesti i osigurava da putnici putuju u apsolutnoj udobnosti, s pravim efektom 'letećeg tepiha'.

Novi C5 Aircross je jedini SUV u segmentu koji nudi tri pojedinačna klizna, nagnuta i uvlačiva stražnja sjedala, omogućujući uživanje u modularnosti na razini vozila za prijevoz putnika u pravom SUV-u. Zapremina prtljažnika za benzinske i dizelske motore je od 580 do 720 l i do 1630 l s preklopljenim sjedalima. Za hibridni motor ona iznosi od 460 do 600 l.

Konačno, posebna je pozornost posvećena akustičnim karakteristikama uz mogućnost korištenja akustičnih laminiranih prednjih prozora koji pojačavaju efekt čahure unutar automobila.

Plug-in hibridni pogon
Ponuda plug-in hibridnog motora za verzije srednje klase dodatno poboljšava dobrobit u vozilu, zahvaljujući prednostima električne vožnje za dnevna putovanja do 55 km i neograničenom dometu vožnje za duga putovanja s benzinskim motorom.

Plug-in-hibridna motorizacija omogućuje vožnju u tišini i odsutnosti vibracija u električnom načinu rada do 135 km/h, nudi trenutnu dostupnost od 320 Nm okretnog momenta, osiguravajući trajnu udobnost korisniku jamčeći dinamičko podizanje u svakom trenutku. Uz nultu emisiju CO₂ daje slobodu pristupa urbanim područjima gdje su zabranjena vozila na benzin i dizel.

Korisnici C5 Aircross Plug-In Hybrid također imaju koristi od niza usluga za olakšavanje punjenja: s upravljanjem izravno u vozilu ili sa svog pametnog telefona, kao i mogućnost programiranja vremena punjenja. Punjenje je brzo, s punim punjenjem za manje od dva sata na zidnoj kutiji.

Tehnologije najnovije generacije za poboljšanje udobnosti i sigurnosti
C5 Aircross nudi širok raspon tehnologija najnovije generacije za poboljšanje udobnosti i sigurnosti svojih putnika svaki dan. Novi vozači C5 Aircross imaju koristi od 20 standardnih sustava pomoći vozaču u segmentu kompaktnih SUV vozila. To uključuje pomoć vozaču na autocesti, sustav autonomne vožnje razine 2, koji kombinira prilagodljivi tempomat s funkcijom Stop & Go i aktivnim sustavom upozorenja na napuštanje trake, dok pruža poboljšani osjećaj sigurnosti zahvaljujući trajnoj podršci vozaču.

Support Ukraine