Dacia spremna za prestižni salon automobila u Parizu, jedna stvar posebno u fokusu

3 mjeseci,4 tjedna ago - 10 listopada 2022, autoportal
Dacia spremna za prestižni salon automobila u Parizu, jedna stvar posebno u fokusu
Dacia će na Pariškom salonu automobila predstaviti novi vizualni identitet na svim vozilima iz ponude, a tu je i prvi hibridni motor u najavi…

Dacia će od 17. do 23. listopada sudjelovati na Pariškom salonu automobila u Izložbenom centru u Porte de Versaillesu u Parizu. Marka će u dvorani br. 6 izložiti svoje modele i uzbudljive proizvode koje tek razvija.

Uz novi vizualni identitet svih svojih vozila, marka će izložiti i nedavno predstavljeni konceptni automobil MANIFESTO. Po prvi će put biti predstavljena i kolekcionarska izvedba Dustera te Dacijin prvi hibridni motor snage 140 KS, nazvan HYBRID 140. Kako bi ostavila istinski snažan dojam na posjetitelje, Dacia će u svom izložbenom prostoru, namijenjenom istraživanju novog smjera marke, predstaviti i vlastite ekološki dizajnirane proizvode.

ČITAVA PONUDA MARKE DACIA POPRIMA NOVI VIZUALNI IDENTITET
Dacia je nedavno okrenula novu stranicu u svojoj priči i usvojila novi vizualni identitet. To je podrazumijevalo istovremenu implementaciju novog logotipa na svim modelima u ponudi (Spring, Sandero, Logan, Duster i Jogger), redizajn koncesija, usvajanje novih dizajnerskih načela i primjenu novih boja. Pariški salon automobila odabran je da bude mjesto na kojem će Dacia široj javnosti po prvi put predstaviti uzbudljive nove proizvode koje razvija. Tom će prilikom izložiti sva vozila s novim amblemom Dacia Link, u kojem slova „D” i „C”, isprepletena poput karika lanca, simboliziraju robusnost i jednostavnost. Dacia svojim logotipom ističe vrijednosti na kojima počiva, pozicionirajući se kao esencijalna, kul, robusna, pustolovna te financijski i ekološki osviještena marka.

KONCEPTNI AUTOMOBIL MANIFESTO, UTJELOVLJENJE VRIJEDNOSTI MARKE DACIA
Konceptni automobil MANIFESTO svijetu će biti predstavljen u Dacijinu izložbenom prostoru.
MANIFESTO nije prototip nekog budućeg modela, već utjelovljenje Dacijine vizije esencijalnog, kul, robusnog, pristupačnog i ekološki prihvatljivog automobila. Novi koncept sredstvo je za testiranje najnovijih inovativnih rješenja od kojih će neka zaživjeti u budućim proizvodnim modelima. MANIFESTO je veoma kompaktan i lagan automobil, više okretan nego dinamičan, dizajniran za istraživanje divljine i boravak u prostranstvima prirode. Slobodan je izraz Dacijine vizije i opipljiv odraz njezinih vrijednosti i područja interesa.

MANIFESTO je ESENCIJALAN i neusporedivo KUL zahvaljujući jednostrukom prednjem svjetlu koje se može odvojiti, multimedijskom sustavu Media Control te pričvrsnom sustavu YouClip koji će se ugrađivati u nadolazeću generaciju Dustera.
MANIFESTO je ROBUSTAN i sposoban svladati sve vrste terena svojim bezračnim gumama. Vodootporan je i jednostavno se čisti mlazom vode, iznutra i izvana!
MANIFESTO je EKOLOŠKI NAPREDAN: izrađen je od jedinstvenog materijala Starkle®, proizvedenog od 20 % reciklirane plastike sa svjetlucavim efektom. I taj će materijal doživjeti premijeru u sljedećoj generaciji Dustera.

KOLEKCIONARSKA IZVEDBA DUSTERA POD NAZIVOM „MAT EDITION”
Legendarni model marke, Dacia Duster, prodan je u više od 2 milijuna primjeraka otkako je predstavljen 2010. godine.
Kako bi se udovoljilo zahtjevima zaljubljenika u automobile, na salonu će biti izložen i poseban kolekcionarski model „Mat Edition” koji odražava karakter Dacije Duster.
To ekskluzivno izdanje izdvajat će se jedinstvenim sklopom, snažnim i učinkovitim motorom TCe 150 s automatskim mjenjačem EDC, najboljom opremom koju Dacia trenutačno nudi i ekskluzivnom bojom karoserije. Upečatljiv dizajn inačice „Mat Edition”, koja će se moći naručiti od kraja godine, još je jedan pokušaj marke da poveća svoju privlačnost.

MOTOR HYBRID 140 JE 140 KS SNAŽAN HIBRIDNI MOTOR, USKORO DOSTUPAN ZA JOGGER
140 KS snažan hibridni motor bit će predstavljen na Dacijinu izložbenom prostoru u obliku demonstracijskog modela. Jogger bi sljedeće godine trebao postati prvo hibridno vozilo marke Dacia. Rastuća ponuda EKOLOŠKI NAPREDNIH rješenja sada po prvi put uključuje i 140 KS snažan hibridni motor. Tehnologija usavršena u okviru Renault Grupe omogućila je Daciji da još jednom iskoristi provjerene i dokazane dijelove i tehnologije.
Narudžbe će započeti početkom 2023., a službena prodaja kreće u proljeće 2023.

EKOLOŠKI DIZAJNIRANA LINIJA PROIZVODA
Dacijina linija proizvoda uključuje ruksake, boce za vodu, kape i kabanice, odnosno samo ono što je doista potrebno da bismo se ponovno povezali s prirodom i pritom promicali vrijednosti marke: jednostavnost, robusnost i autentičnost. U skladu s novim identitetom marke, svi proizvodi iz ove linije izrađeni su od recikliranih (kabanice i ruksaci izrađeni su od recikliranog poliestera, a kape od reciklirane mješavine pamuka) i održivih materijala (aluminijske boce za vodu).

Čitava linija proizvoda ujedno je i ekološki odgovorna, počevši od proizvodnje pa sve do distribucije. Štoviše, ova ekološka kolekcija bit će izložena u koncesijama, na stalcima izrađenima od recikliranog kartona i kartona koji se može reciklirati, a koji se već upotrebljavaju za izlaganje ostalih promotivnih proizvoda. Nastojanje da se riješi svega suvišnog Dacia je još jednom u cijelosti primijenila na vlastiti lanac vrijednosti.

Narudžbe se mogu podnijeti putem posebne stranice za internetsku kupovinu (ovdje) počevši od 17. listopada, odnosno od dana otvaranja Pariškog salona automobila. Nadalje, Dacia je još jednom demonstrirala posvećenost ekološki odgovornom pristupu, budući da internetsku platformu udomljuje Infomaniak, pružatelj usluga sa sveobuhvatnim pristupom za postizanje ugljične neutralnosti tijekom životnog ciklusa alata.

Support Ukraine