Dolazi Golf 8, a VW najavio nevjerojatna ulaganja

6 years,4 months ago - 1 prosinca 2017, IndexHR
VW Golf
VW Golf
NAKON što je najavio 650 milijuna USD ulaganja u argentinsku tvornicu stvari su postale puno ozbiljnije. Sada su u igri milijarde, a sve kako bi se pripremilo tlo za dolazak osme generacije Golfa.

Vjerovali ili ne, Volkswagen je najavio obnovu tvornice u Wolfsburgu. U modernizaciju i prilagodbu proizvodnih pogona osmoj generaciji Golfa bit će uloženo ni više ni manje nego čak tri milijarde eura. Dobra je vijest i kako će dio novaca biti utrošen na novi dizajnerski centar, pa se mnogi nadaju kako će Golf 8 donijeti dugo očekivani dizajnerski iskorak.

Volkswagen pritom nije objavio nikakve informacije vezane uz novi model, osim kako će sve njegove izvedbe dolaziti upravo iz sjedišta kompanije. Sa obzirom da je netom obnovljeni model predstavljen 2012. godine novi model će stići vjerojatno 2019. godine.

Ranije ove godine njemački AutoBild je plasirao informaciju kako će novi model biti oko 70 kg lakši od aktualnog zahvaljujući MQB platformi. Očekuje se i više prostora u kabini, kao i ponuda nekoliko razina hibridnih izvedbi. Digitalni kokpit se podrazumijeva, kao i R izvedba sa bar 400 KS. I da, natpis Golf straga ide na središnje mjesto po uzoru na Arteona.

I na kraju podsjetimo kako će Volkswagen u narednim godinama na razvoj tehnologija e-mobilnosti, autonomine vožnje i novih usluga mobilnosti potrošiti nevjerojatnih 30 milijardi eura.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Volkswagen, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Volkswagen.
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Support Ukraine