Ford Focus ponovno u redovima domaće policije, danas održana velika isporuka vozila

1 year,3 months ago - 16 prosinca 2022, autoportal
Ford Focus ponovno u redovima domaće policije, danas održana velika isporuka vozila
Ministarstvo unutarnjih poslova će za Ford Focus policijska vozila, kroz najam od četiri godine, izdvojiti ukupno 26.799.144,00 s PDV-om i PPMV-om (posebni porez na motorna vozila)

I ova nova vozila idu u raspodjelu svim policijskim upravama i službama Ravnateljstva policije u Ministarstvu te će povećati operativnost i sigurnost policijskih službenika i građana pri obavljanju svakodnevnih policijskih zadaća.

Na zanavljanje voznog parka Ministarstva unutarnjih poslova, osvrnuo se potpredsjednik Vlade i ministar Božinović: „Na početku mandata smo materijalno-statusna pitanja hrvatske policije stavili u vrh naših prioriteta i to nije floskula, to je nešto na čemu radimo stalno, kontinuirano i gdje pokazujemo rezultate. Ono što je također karakteristika naših nabava unutar sustava MUP-a jest to da od prvog dana osluškujemo što o opremi imaju za reći policajci, odnosno kakva im je oprema potrebna. Razgovaramo s rukovoditeljima i na tome temeljimo sve naše postupke javnih nabava za potrebe hrvatske policije. Samo ove godine, u Ministarstvu unutarnjih poslova, nabavili smo oko 1000 novih vozila. To je nešto na što smo pred kraj godine naročito ponosni, kad pogledamo unazad, jer ispunjavamo ono zbog čega smo tu, a to je da stvorimo hrvatskoj policiji najbolje moguće uvjete“.

Podsjećamo, u lipnju na Policijskoj akademiji isporučeno je prvih 50 vozila s policijskim obilježjima marke Škoda Octavia Combi 2.0TDI DSG iz kontingenta 522 vozila za policiju. Svih 522 vozila su od kolovoza u operativnoj primjeni diljem RH.

I ovom nabavom, Ministarstvo unutarnjih poslova pokazalo je kako se posvećuje potrebama svih rodova policije i pritom koristi i pomoć europskih fondova, a sve s jednim ciljem – veća operativnost rada policije i smanjenje troškova održavanja vozila.

Mi smo s jednim kvalitetnim angažmanom svih sastavnica Ministarstva unutarnjih poslova postigli tu razinu, taj standard da nakon ovoga može biti samo bolje, a optimizam temeljimo na tome da će u sljedećem višegodišnjem financijskom okviru MUP-u iz europskih fondova biti dostupno oko 450 milijuna eura. Perspektive su tu, one su jasne i samo je pitanje naše organizacije i znanja i mislim da smo tu pokazali kako sve to realiziramo i provedemo u praksi. Dakle, postavili smo standarde i u dinamici i u kvaliteti nabave – da hrvatski policajac više ne koristi opremu koja je neadekvatna, koja je stara, od koje ima bolje – to jednostavno nije način na koji vodimo MUP i na tom tragu ćemo nastaviti sve ono što radimo i ubuduće“, zaključio je ministar Božinović.

Support Ukraine