Teška nesreća u Istri: U sudaru poljskog busa i auta 14 ozlijeđenih, među njima 8 djece

3 weeks,4 days ago - 1 srpnja 2024, 24sata
Nesreća u Istri
Nesreća u Istri
Vozač auta pulskih tablica prešao je u suprotni smjer i zabio se u autobus poljskih tablica koji je izletio s ceste i udario u ogradu. Ozlijeđni su vozači, ali i 12 putnika iz busa, među njima i osmero djece

U sudaru automobila pulskih tablica i poljskog autobusa nedaleko Tara ozlijeđeno je 14 ljudi, a među njima je i osmero djece iz Poljske, izvijestila je istarska policija.

Do nesreće je došlo oko 22 sata, kad se 32-godišnji vozač automobila kretao iz smjera Novigrada prema Taru. Nakon što je prošao zavoj, zbog neprilagođene brzine je izgubio nadzor nad autom i prešao u suprotnu traku te se zabio autobus kojim je upravljao 58-godišnji državljanin Poljske.

Uslijed silovitog sudara, automobil je odbačen na travnatu površinu, dok je autobus sletio sa ceste i udario u metalnu zaštitnu ogradu, piše Parentium.

U prometnoj nesreći lakše tjelesne ozljede zadobili su vozač automobila i autobusa, kao i 12 putnika u autobusu od čega osmero maloljetnika, svi poljski državljani.  

U vremenu od 22,35 do 23,53 kolnik D-75 na mjestu prometne nesreće bio je zatvoren za sav promet koji se odvijao obilaznim pravcima.

Mlada motociklistica pretjecala i udarila u auto na Rabu. Motor se zapalio, teško je ozlijeđena

Vatra je zahvatila i vozačicu koju su prolaznici udaljili iz buktinje, a pripadnici DVD Rab su ubrzo ugasili požar na motociklu...

Sinoć oko 22 sata na Rabu se dogodila prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena vozačica motocikla, hrvatska državljanka. Očevidom je utvrđeno da se nesreća dogodila kada je spomenuta starija maloljetnica, upravljajući motociklom, zadarskih registracijskih oznaka, u mjestu Mundanije nepropisno pretjecala kolonu vozila te naletjela i udarila u zadnji dio osobnog vozila, njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnji njemački državljanin, javlja Policijska uprava primorsko-goranska. 

Kako navode, od jačine udarca, motocikl se s vozačicom zarotirao te pao na kolnik i pri tome zapalio. Vatra je zahvatila i vozačicu koju su prolaznici udaljili iz buktinje, a pripadnici DVD Rab su ubrzo ugasili požar na motociklu. Ozlijeđenoj motociklistici su prvu pomoć pružili djelatnici HMP-a te je potom medicinskim letom prevezena u KBC Rijeka gdje su joj dijagnosticirane teške ozljede.

Ostale prometne nesreće

Uz spomenutu nesreću, jučer su se dogodile još dvije prometne nesreće u kojima su vozači motocikala i mopeda teško ozlijeđeni.

Oko 14.15 sati u Kastvu je teže ozlijeđen 31-godišnji vozač mopeda, državljanin Sjeverne Makedonije, kome je oduzeo prednost kretanja vozač osobnog vozila, riječkih registracijskih oznaka, 64-godišnji hrvatski državljanin. U toj nesreći je i lakše ozlijeđena putnica na mopedu.

U Rijeci je oko 17 sati u ulici Pomerio nesreću izazvao 43-godišnji vozač motocikla, hrvatski državljanin, upravljajući vozilom bez položenog vozačkog ispita. U KBC Rijeka mu je pružena medicinska pomoć i utvrđene teže ozljede.

Od sveukupno 18 nesreća koliko ih je evidentirano tijekom jučerašnjeg dana do danas, s ozlijeđenim osobama ih je bilo pet, a 13 s materijalnom štetom.

Jutros je evidentirana i prometna nesreća s materijalnom štetom na riječkoj zaobilaznici koju je oko 4:45 sati izazvao 41-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola u tunelu Škurinje I. Krećući se u smjeru Diračja osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka, u jednom trenutku je izgubio nadzor nad vozilom i pritom se vozilo zarotiralo te udarilo u ivičnjak kolnika.

Riječ je o vozaču kojemu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,77 promila, inače policijskom službeniku koji je izvan službe upravljao svojim osobnim vozilom.

Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, sankcionirat će se prema važećim zakonskim propisima. Također će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak zbog nedoličnog ponašanja izvan službe.

Niz nesreća na A1, kod Lučkog kolona čak 5 km, zbog sudara se stoji kod Svetog Roka

Najveće gužve u nedjelju u podne su kod Lučkog i to iz smjera Buzina prema moru. Čeka se i na izlasku s autoceste A1 u Zagrebu, a povremeno je promet u prekidu kod Svetog Roka

Prvi je udarni vikend ove sezone, a nakon jučerašnjeg dana punog prometnih nesreća i ogromnih gužvi i u nedjelju su velike gužve na cestama u smjeru mora, ali i unutrašnjosti.

HAK u podne javlja kako je na autocesti A1 povećana gustoća prometa u oba smjera. 

Između Perušića i čvora Otočac došlo je do nesreće u smjeru Zagreba i vozi se u koloni uz zastoje, a prekid je prometa u tunelu Plasina.

Zbog nesreće na 220. km autoceste u prekidu je i promet u tunelu Sveti Rok u smjeru Zagreba, a kolona vozila između tunela Bristovac i Sveti Rok prema Zagrebu je oko 4 km.

Na naplati Lučko kolona je čak 5 kilometara iz smjera Buzina prema moru, a na Lučkom i Demerju na izlasku s autoceste su kolone duge oko kilometar.

Usporen je promet povremeno između čvorova Posedarje i Rovanjska te tunela Čelinka i Sveti Rok u smjeru Zagreba.

Zbog povećanog priljeva vozila na naplati Trakošćan na A2 je kolona oko 500 metara.

Kolone su i prema Kaštelu i Plovaniji i to 2 km, a pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 1,5 km. 

Manijak za volanom: Pijan se namjerno zabio u bicikliste kod Vojnića. Žena teško ozlijeđena

Vozač (44) koji se pijan zabio u bicikliste kod Vojnića je pokušao pobjeći, ali je ubrzo uhvaćen. Jedna žena je teško ozlijeđena, a nakon svega su reagirali iz grada Karlovca

Policija je u subotu oko 14 sati dobila dojavu da je došlo do namjernog naleta automobila na grupu biciklista na parkiralištu ugostiteljskog objekta na području Vojnića te da je jedna biciklistkinja ozlijeđena, dok se počinitelj osobnim automobilom udaljio s mjesta događaja, javlja Policijska uprava karlovačka.

Kako navode, na mjestu događaja na parkiralištu ugostiteljskog objekta proveden je očevid, a brzom reakcijom policijskih službenika ubrzo je na adresi prebivališta pronađen i uhićen 44-godišnjak.

- Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se osumnjičeni muškarac, vozilom austrijskih nacionalnih oznaka, na parkiralištu ugostiteljskog objekta namjerno zaletio u parkirane bicikle koji su bili zaustavljeni zbog korištenja stanke sudionika biciklijade, uslijed čega je došlo do ozljeđivanja 46-godišnje biciklistkinje. Biciklistkinja je radi pružanja liječničke pomoći odmah prevezena u zdravstvenu ustanovu, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena - javlja policija.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 222. Kaznenog zakona Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti u vezi kaznenog djela iz čl. 215. Kaznenog zakona Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom osumnjičeni muškarac će u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, a kaznena prijava bit će podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja također je utvrđeno da je 44-godišnjak prilikom bijega predmetnim vozilom, u mjestu Brdo Utinjsko, izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 2,76 g/kg gdje je zbog neprilagođene brzine izletio u zavoju i udario u električni stup te se lakše ozlijedio. Potom se udaljio s mjesta prometne nesreće zbog čega će biti sankcioniran i sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja. 

- Najoštrije osuđujemo napad na sudionike biciklijade u sklopu obilježavanja 33. obljetnice 110. brigade ZNG/HV. U kontaktu smo s ozlijeđenom sudionicom koja je samo pukom srećom izbjegla ozljede opasne po život. Njoj želimo brzi oporavak, očekujemo da policija i državne institucije odrade svoj dio posla što prije, a svim pripadnicima 110. brigade i svim braniteljima poručujemo, da kao što su u Domovinskom ratu časno i dostojanstveno branili grad i domovinu, jednako tako i danas ostanu dostojanstveni jer nitko ne može bilo kojim činom, niti divljaštvom umanjiti, niti omalovažiti postojanje hrvatske države i vrijednosti Domovinskog rata. U cijelosti podržavamo reakciju Udruge 110. brigade. Kao i do sad, i u narednom razdoblju, gradonačelnik Damir Mandić i cijela gradska uprava stoji na raspolaganju - poručili su iz Grada Karlovca.

Pijani vozač (45) s 3,3 promila skrivio prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđeno dvoje ljudi

Vozač je prešao autom u suprotni smjer te je udario u auto kojim je upravljala 54-godišnjakinja: Oboje su ozlijeđeni i prevezeni u KB Dubrava

Vozač (45) je u petak oko 16.40 u Novoselcu, na području Općine Križ, vozio auto bjelovarskih registracija. U Moslavačkoj ulici prije kućnog broja 142 je prešao u suprotni smjer te je udario u auto zagrebačkih registracija kojeg je vozila 54-godišnjakinja. 

45-godišnjak je sletio s kolnika te je zadnjim dijelom auta udario u nepropisno parkirani automobil zagrebačkih registarskih oznaka, kojeg je tamo parkirala 32-godišnjakinja.

Vozaču je policija izmjerila 3,33G/kg alkohola u krvi. U nesreći su lakše ozlijeđeni 45-godišnjak i 54-godišnjakinja te su prevezeni u KB Dubrava. 

Policija je utvrdila da je 45-godišnjaku isteklo važenje vozačke dozvole te će zbog počinjenih prekršaja biti sankcioniran. Kazna zbog nepropisnog parkiranja uručena je i 32-godišnjakinji. 

- Koristimo priliku i ovim putem apelirati na vozače i druge sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa kako bi bilo što manje tragičnih događaja i kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na još višu razinu - objavila je policija. 

Support Ukraine