Najpopularniji Automobil U Hrvata - od jeseni stiže s novim licem i tehnološki dotjeran

5 years,8 months ago - 6 kolovoza 2018, JutarnjiList
Najpopularniji Automobil U Hrvata - od jeseni stiže s novim licem i tehnološki dotjeran
Predstavljena 2015. godine u svojoj četvrtoj generaciji, japanski SUV Suzuki Vitara koja od 1988. godine diljem svijeta, a tako i kod nas pobire simpatije kupaca, nakon četiri godine doživjela je prvo osvježavanje.

Sjajne prodajne brojke, posebice na našem tržištu, govore mnogo o pošteno odmjerenoj cijeni, poslovičnoj japanskoj kvaliteti kao i snazi brenda kod kupaca, a osvježena generacija bi od rujna ove godine trebala nastaviti u istom tonu.

Što se tiče vanjskog izgleda novosti nisu goleme, ali su ipak oku vidljive - redizajnirani prednji branik, nova maska hladnjaka, nova grafika stražnjih svjetala te veći izbor naplataka i boja, uglavnom su glavne značajke osvježenog lima. U unutrašnjosti će pak putnike dočekati bolji materijali sjedala, bolja, pod prstima ugodnija plastika, dok je ploča s instrumentima dobila novi središnji info zaslon u boji.

Od opreme će kod osvježene Vitare biti dostupni napredni sugurnsni sustavi poput upozorenja na promjenu trake koji automobil ponovo vraća u trak, pomoć pri kočenju, prepoznavanje znakova te upozorenja za vozilo u mrtvom kutu. Ispod poklopca nalaze se 1.0 i 1.4 turbo punjeni benzinci od 110 i 140 KS (220 Nm), ALLGRIP pogon na sve kotače će se isporučivati uz oba motora, a cijene u Hrvatskoj bit će poznate najesen, no vjerujemo da neće biti bitno više od dosadašnjih.

Support Ukraine