Hamasovci ispalili 100 metaka na Izraelca u Tesli, no ciljali su motor i rezervoar pa je uspio pobjeći

6 months,3 weeks ago - 17 listopada 2023, JutarnjiList
Hamasovci ispalili 100 metaka na Izraelca u Tesli, no ciljali su motor i rezervoar pa je uspio pobjeći
Vlasnik Tesle Model 3 Performance iz Mefalsima u Izraelu izvukao se živ iz šokantnog napada Hamasovih boraca

Vlasnik Tesle Model 3 Performance iz Mefalsima u Izraelu izvukao se živ iz šokantnog napada Hamasovih boraca, i to najviše zahvaljujući svom automobilu, piše izraelska novinska kuća Walla.

Nekoliko minuta nakon što su snage Hamasa izvršile invaziju na naselja Otaf iz obližnjeg Pojasa Gaze, čovjek koji je u izvješću opisan samo kao C., stanovnik kibuca Mefalsim, obaviješten je o njemu. Uskočio je u svoju Teslu i krenuo voziti do zbornog mjesta kada mu je kamionet nakrcan borcima Hamasa presjekao put i otvorio paljbu. Ono što se zatim dogodilo zvuči kao scena iz akcijskog filma.

Iako je zadobio niz ozljeda glave i ruku koje su zahtijevale operaciju, C. je zahvalan što je u trenutku napada bio u svom Modelu 3.

Govoreći iz bolnice Sheba, ispričao je o vožnji koju nikada neće zaboraviti. Borci su iz blizine počeli pucati na Teslu iz kalašnjikova i mitraljeza, ciljajući posebno u prednji i stražnji dio EV-a.

“Nisu shvatili da se radi o električnom vozilu, pa su pucali sprijeda, nadajući se da će pogoditi motor kojeg nije bilo, i straga, pokušavajući zapaliti spremnik za gorivo kojeg auto nema. Propucali su mi gume, nagazio sam na gas i krenuli su za mnom”, rekao je C za medije.

Iako su Tesline gume bile probušene, vozač je rekao da je Model 3 Performance dual-motor s pogonom na sve kotače uspio zadržati automobil na cesti. Shvatio je da je teško ranjen, pa je držao papučicu gasa kako bi stigao do bolnice, vozeći preko 200 km/h.

Na njegovu sreću, dizelski kamion – Toyota Hilux ili Isuzu D-Max, prema onome što se sjeća – nije mogao držati korak s Teslom, pa je uspio pobjeći.

Navodno je oko 100 metaka pogodilo automobil, ali se prednje staklo nije raspalo iako je bilo ozbiljno napuknuto. Zanimljivo, Tesla Model 3 ne samo da je spasio čovjekov život, već je i pomogao njegovoj ženi da sazna gdje se nalazi putem obavijesti na Teslinoj aplikaciji kada je automobil stigao do bolnice.

Support Ukraine