Izraelska Taavura Grupa preuzela uvoz i distribuciju Renaulta, Dacije i Nissana u Hrvatskoj

2 years ago - 12 travnja 2022, Vecernji list
Izraelska Taavura Grupa preuzela uvoz i distribuciju Renaulta, Dacije i Nissana u Hrvatskoj
Taavura Grupa poznati je distributer u regiji Srednje i Istočne Europe, a u Hrvatskoj su već uvoznici i distributeri za marke Ford i Hyundai

Izraelska Taavura Grupa preuzela je uvoz i distribuciju vozila marki Renault, Dacia i Nissan u Hrvatskoj. Renault Grupa, koja je dosad bila 100-postotni vlasnik podružnice tih marki u Hrvatskoj, i Taavura Grupa sklopili su ugovor o preuzimanju poslova distribucije Renault Grupe u Hrvatskoj i Sloveniji te Nissana u regiji Adriatic. Ovom transakcijom Renault Grupa želi dodatno ojačati svoju snažnu poziciju na lokalnim tržištima učinkovitim poslovnim modelom koji odražava komercijalne ambicije marke i zahtjeve kupaca, kažu u zastupništvu Renault Grupe.

Prodaja će se provesti u obliku kupnje poslovnih udjela (en. share deal), što uključuje prelazak svih trenutačno zaposlenih djelatnika podružnica za uvoz i distribuciju te preuzimanje svih aktivnosti mreže koncesionara u Hrvatskoj i Sloveniji za Renault i Daciju te Nissanove prodajne i post-prodajne aktivnosti u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Albaniji i Sjevernoj Makedoniji. Ova transakcija predana je na provjeru i odobrenje relevantnim tijelima za zaštitu tržišnog natjecanja. Početak rada nove organizacije predviđen je za početak ljeta 2022.

Taavura Grupa poznati je distributer u regiji Srednje i Istočne Europe, a u Hrvatskoj su već uvoznici i distributeri za marke Ford i Hyundai. S Alijansom Renault-Nissan već surađuju kao uvoznik u Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj.

Support Ukraine