Jeep spreman za 56. Easter Jeep Safari u Moabu, stiže sa sedam konceptnih modela terenaca

1 year,11 months ago - 11 travnja 2022, tportal
Jeep spreman za 56. Easter Jeep Safari u Moabu, stiže sa sedam konceptnih modela terenaca
Tisuće entuzijasta terenske vožnje i zaljubljenika vjernih marki Jeep iz cijelog svijeta doći će u Moab, od 9. do 17. travnja, na tjedan dana dugu godišnju tradiciju vožnje stazama i tehničkog off-roada

Danas počinje 56. Easter Jeep Safari, u gradu Moabu u istočnom dijelu Utaha na zapadu Sjedinjenih Država, na kojem legendarna marka terenaca Jeep i Jeep Performance Parts by Mopar (JPP) tim donose svoju izvanrednu liniju po narudžbi složenih 4x4 i 4xe konceptnih vozila za osvajanje kultnog crvenog kamenog terena.

Tisuće entuzijasta terenske vožnje i zaljubljenika vjernih marki Jeep iz cijelog svijeta doći će u Moab, od 9. do 17. travnja, na tjedan dana dugu godišnju tradiciju vožnje stazama i tehničkog off-roada.

'Uskršnji Jeep Safari savršena je prilika za brend Jeep da pomakne granice razvoja pogona na sva četiri kotača i, što je najvažnije, ostane povezan s našim kupcima,' rekao je Jim Morrison, stariji potpredsjednik i voditelj Jeep brenda za Sjevernu Ameriku.

Ove godine 10 prepoznatljivih modela Jeep i konceptnih vozila JPP opremljeno je nizom naprednih pogonskih sklopova. Značajnu liniju ističe trijumfalni povratak Jeep Wrangler Magneto, prvog koncepta električnog vozila na baterije (BEV) marke Jeep. Još snažniji i sposobniji Jeep Wrangler Magneto 2.0 i četiri dodatna konceptna vozila Jeep 4xe dokaz su predanosti marke Jeep slobodi nulte emisije. Osim toga, svaki koncept sadrži najnoviju proizvodnju i prototip JPP iz Mopara, razvijen s rigoroznim specifikacijama i legendarnim 4x4 mogućnostima.

'Udruživši se s markom Jeep, nema boljeg mjesta od godišnjeg Uskršnjeg Jeep Safarija da pokažemo našu najnoviju proizvodnju i prilagođene inovacije pravim off-road entuzijastima,' rekao je Mark Bosanac, potpredsjednik Mopar Service, Parts & Customer Care za Sjevernu Ameriku. 'Za razliku od bilo koje druge ponude na tržištu, naši tvornički testirani i tvornički podržani Jeep Performance dijelovi posebno su dizajnirani i projektirani za suočavanje s najtežim stazama na svijetu.'

Easter Jeep Safari

Uskršnji Jeep Safari, čiji je domaćin Moab's Red Rock 4-Wheelers 4x4 klub, sastoji se od vožnje stazama, uglavnom cjelodnevnih izleta, s polaskom iz Moaba, Utah, tijekom devetodnevnog događaja. Jeep Safari je 1967. pokrenula trgovačka komora Moaba kao jednodnevnu vožnju stazom.

Tijekom godina, kako je sudjelovanje raslo, Safari se širio dok konačno nije stigao do trenutnog devetodnevnog događaja. 'Velika subota' ostaje kulminacija događaja u subotu uskrsnog vikenda.
Konceptna Jeep vozila na Easter Jeep Safariju 2022.

Koncept Jeep Wrangler Magneto 2.0

Prije godinu dana, koncept Jeep Wrangler Magneto pokazao je da će baterijsko-električni pogonski sustav biti vjeran Wranglerovom nasljeđu sposobnosti na cesti i izvan ceste. Osnove pogonskog sklopa Magneto 2.0 uključuju: Po narudžbi izrađen elektromotor aksijalnog toka koji radi do 5250 okr./min.; Ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa za vrhunsku kontrolu nad pogonskim sustavom; Četiri litij-ionska baterijska pakiranja, raspoređena po kućištu radi uravnoteženja težine, s kombiniranom snagom od 70 kW/h, pokreću sustav od 800 volti; Inverter izveden iz trkaćih automobila pretvara istosmjernu struju u izmjeničnu (DC u AC) za motor visoke tehnologije

Maksimalna amperaža u pogonskom sustavu je više nego udvostručena. na 600 ampera. To omogućuje Magnetu 2.0 da trenutno isporuči do 1152 Nm najvećeg okretnog momenta na kotačima, što je više nego trostruko više od prošlogodišnjeg koncepta, i 625 KS snage za ozbiljne izazove penjanja.

Nova kalibracija električnog pogona održava vršnu amperažu do 10 sekundi što omogućuje Magnetu 2.0 ubrzanje od 0-96 km/h za 2 sekunde.

Surf Blue boja, B-stup od karbonskih vlakana, krov i dijelovi od karbonskih vlakana daju Magnetu 2.0 moćan izgled. Posebno izvedena hauba uključuje plavo zatamnjeni, prozirni segment koji pruža pogled na jedinicu napajanja ispod.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk 4xe koncept

Ovog proljeća marka Jeep lansira prvi ikad elektrificirani Jeep Grand Cherokee 4xe, koji će isporučiti 37,4 kWh/100 km i 40 km potpuno električnog dometa. Uskršnji Jeep Safari daje brendu Jeep i dizajnerskom timu Jeep priliku da serijska vozila poput Grand Cherokee 4xe podignu na sljedeću razinu.

Kao i novi serijski Grand Cherokee 4xe, koncept Grand Cherokee 4xe Trailhawk pokreću dva elektromotora, 400-voltna baterija, 2,0-litreni četverocilindrični turbomotor i TorqueFlite 8-brzinski automatski mjenjač za maksimalnu učinkovitost i sposobnost. Također je opremljen Jeep-ovim ekskluzivnim Jeep Quadra-Lift zračnim ovjesom za optimizaciju performansi vožnje, dok ekskluzivni odvojak sway-bar šipke u klasi pruža poboljšanu artikulaciju i vuču na stijenama i neravnom terenu.

Koncept se može pohvaliti prilagođenom vanjštinom Industrial Blue, uz prepoznatljive 4xe Lagoon Blue kuke za vuču i crno-plavu mat naljepnicu za haubu Trailhawk otpornu na odsjaj. Dodavanje njegovom avanturističkom izgledu je prilagođeni krovni nosač s integriranim spojnicama, crno obojen Rhino Liner krov za dodatnu izdržljivost, prilagođeni okviri svjetala za maglu s četverostrukim LED projektorskim svjetlima za maglu i prilagođenim vinilnim bočnim grafikama za zaštitu od krhotina. Mopar pragovi dodatno štite od surovih prirodnih elemenata.

Unutrašnjost uključuje prilagođena tapecirana školjkasta sjedala s prepoznatljivim amblemom 4xe Trailhawk i Surf Blue šavove.

Terenska oprema također dolazi opremljena posebnim 20-colnim lakiranim metalik mat kotačima u neutralno sivoj boji s 33-colnim (vanjski promjer) BFG gumama za blato. Podrezani otvori za kotače s prilagođenim proširenim bočnim dijelovima savršena su nadopuna robusnoj kombinaciji kotača i guma.

Jeep '41 koncept

Tijekom Easter Jeep Safarija, marka Jeep odaje počast Jeep vozilima iz prošlosti. Ove godine svjetla reflektora usmjerena su na Wrangler Willys.

Svako vozilo marke Jeep ima jedinstvenu priču za ispričati, s naslijeđem koje se povezuje s originalnim Willys MB, pouzdanim 4x4 vozilom koje je američka vojska posebno zatražila. Willys MB je radio sve, išao je svuda i imao je značajan utjecaj na vozila s pogonom 4x4 koja su nastala nakon toga.

Retro koncept Willys koji ove godine ide na Easter Jeep Safari spaja vojnu snagu i odlučnost s tehnologijom električnih vozila Wrangler 4xe. Konceptov 4xe plug-in hibridni pogonski sklop sposoban je za procijenjenih 42,7 kWh/100 km i isporučuje do 34 km gotovo tihog pogona s nultom emisijom, samo na električni pogon, što ga čini najsposobnijim, tehnički najnaprednijim i ekološki prihvatljivim Wranglerom ikada.

Napredni pogonski sklop Wrangler 4xe pruža jedinstveno iskustvo na cesti i izvan ceste kroz kombinaciju dva električna motora, visokonaponske baterije, visokotehnološkog 2,0-litrenog I-4 motora s turbopunjačem i robusnog TorqueFlite 8-stupanjskog automatskog mjenjača.

Koncept '41 se nalazi na JPP 2-colnom kompletu za podizanje i 35-colnim gumama za blato sa 17-colnim Fifteen52 kotačima obojanim u D.R.A.B. ‘41 mat zelenu.

Jeep Rubicon 20th Anniversary Concept

Ikonična off-road odredišta poput legendarne Rubicon Trail u sjevernoj Kaliforniji i backcountry staza crvenih stijena u Moabu, mjesto su gdje se rađaju legende SUV-a. Prije dvadeset godina, marka Jeep predstavila je najsposobnije proizvodno vozilo svog vremena – Wrangler Rubicon.

Napravljen na osnovu novog Wranglera iz 2003. modelske godine, i ukrašen legendarnim Rubicon trail imenom, Wrangler Rubicon je u ljeto 2002. osvojio industriju. Bio je opremljen opcijama neviđenim u to vrijeme i koje nisu bile dostupne ni na jednom proizvodnom SUV-u Jeep.

Koncept Rubicon 20th Anniversary, temeljen na najbržem i najsnažnijem Wrangleru do sada, modelu Jeep Wrangler Rubicon 392, i nastavlja naslijeđe uspostavljeno prije dva desetljeća postavljanjem mjerila za performanse i sposobnosti sa svojim 6,4-litrenim V-8 motorom, prilagođenom vanjštinom i zadivljujućim interijerom.

Jeep Bob koncept

Dizajniran kako bi zamaglio granice između dva moćna terenska vozila, Jeep Wrangler i Gladiator, koncept Jeep Boba je razigrani okret popularnog trenda 'bobbing' dugih prevjesa kamioneta kako bi ga učinio vrhunskim terencem.

Temeljeno na Jeep Gladiator Rubiconu, najuočljivije osobine ovog pickupa nisu ono što je na njemu, već ono što nedostaje. Sva četvero vrata i B-stupovi su uklonjeni za konačnu slobodu na otvorenom. Dodatno, prilagođeni tvrdi krov je perforiran, a platneni gornji dio je rastegnut preko vrha kako bi se pružio zaklon, uz propuštanje prirodnog svjetla.

Prilagođeni čelični prednji i stražnji odbojnici poboljšavaju prilazni i kut odlaska vozila, te su napravljeni da izdrže sve izazove terenske uporabe, zadržavajući moderan i sofisticiran izgled.

Terenske sposobnosti dodatno su pojačane podizanjem od 3 inča s prilagođenim komponentama ovjesa za terensku vožnju, osovinama Dynatrac Pro-Rock 60 koje su podržane mješavinom King Coils i Bypass amortizera, plus masivne 40-colne gume koje se montiraju na 20-colni beadlock kotači koji, sve zajedno, pružaju vrhunsko samopouzdanje pri vožnji s četiri kotača.

Shema vanjske boje s više završnih obrada kombinira sjajne i mat završne slojeve za dodatni štih i teksturu. Iznutra, svijetli podovi obloženi krevetima i prilagođena sjedala stvaraju zabavno i sportsko okruženje. Karbonski poklopac s ventilacijom dodaje uočljiv izgled performansi i osigurava bolji protok zraka u motor.

Koncept Bob pokreće nagrađivani 3,0-litreni Eco-Diesel V-6 motor s turbopunjačem. Kako bi se nosio s većim opterećenjem zakretnog momenta, EcoDiesel V-6 povezuje se s TorqueFlite 8HP75 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, kalibriranim za niske brzine prijenosa i lako manevriranje na rigoroznom terenu. Također je opremljen Mopar usisnikom hladnog zraka kako bi se dodatno povećao okretni moment i poboljšala ekonomičnost potrošnje goriva.

Jeep D-Coder Concept by JPP

Sjaj crni koncept Jeep Gladiator D-Coder nosi više od 35 JPP i Mopar dodataka, od kojih je svaki obojen u kontrastnu Maraschino crvenu i označen QR kodovima, što ovaj terenski automobil visokih performansi čini aktivnim katalogom tvornički testiranih i tvornički podržani artikala dostupnih za kupnju.

Svaki QR kod koji se može skenirati pruža živu vezu na web-mjesto Mopar eStore potrošača za određene brojeve dijelova, specifikacije i informacije o cijenama. Poboljšani QR kodovi povezuju se s trenutnim JPP katalogom.

Sprijeda na konceptu Gladiator D-Coder nalazi se Rubicon trodijelni modularni odbojnik koji nosi cjevastu rešetku s jednim obručem i štitnik za vitlo s parom TYRI 7-inčnih LED off-road svjetala odmah iznad Rubicon Warn vitla.

JPP 2-inčni kit za podizanje s FOX amortizerima pomaže osigurati dovoljno prostora za JPP kotače s pet krakova s ​​petokrakom na 37-colnim gumama BFGoodrich KM3.

Na strani suvozača JPP disalica sprječava vodu iz 3,6-litrenog Pentastar motora prilikom prelaska kroz velike dubine vode, dok sigurno propušta zrak u Moparov sustav za usis hladnog zraka ispod haube. Završetak nadogradnje pogonskog sklopa je Mopar s dvostrukim ispušnim sustavom s mačjim leđima.

Izrazita kontrastna tema Maraschino Red nastavlja se unutar kabine koncepta Gladiator D-Coder s Katzkin kožom koja prekriva oba reda sjedala. Poboljšani QR kod na svakom sjedalu vodi izravno na web stranicu Katzkin za detalje o prilagodljivim opcijama kože, uključujući boje, šavove i naglaske, zajedno s informacijama o cijenama u stvarnom vremenu.

Unutrašnjost zaokružuju Mopar dodaci, uključujući četiri štitnika za pragove, poklopce papučica od nehrđajućeg čelika i podne prostirke za sve vremenske uvjete.

Unutar strsžnjeg utovarnog prostora, koji je zaštićen Mopar zaštitom s teksturom u spreju, set montiranih Mopar nosača nosi THULE niskoprofilnu košaru za teret za dodatni prostor za pohranu.

Jeep Birdcage Concept by JPP

Dizajniran kao ekstremni 4x4 stroj na otvorenom, koncept Jeep Wrangler 4xe Birdcage prikazuje razne prilagođene inovacije dodatne opreme iz JPP-a i Mopara, dok također dokazuje svoju najbolju sposobnost u industriji, kao i ekskluzivnost u klasi, izvan ceste, 4xe plug-in hibridni pogon.

Poboljšanje prednjeg pristupnog kuta na konceptu Wrangler 4xe Birdcage je prilagođena klizna ploča koja povezuje dvije zaobljene čelične potporne šipke od 2 inča, sastavni dio prilagođene rešetke sa sedam utora. Klizna ploča štiti uvučeno Warn Winch, optimalno postavljeno za poboljšane performanse puzanja po stijenama.

JPP kotači s petokrakom beadlock su dimenzija 17 x 8,5 inča i montirani su na 37-colne gume BFGoodrich KM3. Nove prilagođene ravnine blatobrana i obloge kotača, dizajnirane posebno za veće kombinacije kotača/guma, pružaju dodatni razmak.

Ravni blatobrani imaju integrirane uklonjive poklopce dnevnih svjetala (DRL) za off-road entuzijaste koji mogu zahtijevati dodatni prostor za gumu za ekstremne terenske situacije.

Za ozbiljne off-roadere koji žude za istinskim vožnjama na otvorenom, vjetrobran i brisači su uklonjeni. Tri konceptualna 14-inčna JPP TYRI off-road LED svjetla postavljena na zaglavlje pružaju elegantno, moderno osvjetljenje. U unutrašnjosti kožna sjedala Tobacco Leaf i Cocoa Brown imaju prepoznatljive umetke sjedala i naglašene Surf Blue šavove koji se prenose na ploču s instrumentima, volan, prtljažnik mjenjača i ručku kočnice u nuždi.

2021 SEMA koncepti

Tri dodatna JPP-ova koncepta Jeep-a koja su zadivljujuća koja su nedavno predstavljena na sajmu SEMA (Specialty Equipment Market Association) 2021. prvi put će biti izložena u Moabu.

Među tri Jeep koncepta koji su debitirali na SEMA-i, koncept Jeep Wrangler 4xe pokazuje kako se strastveni terenci mogu graditi na nagrađivanom plug-in hibridnom električnom vozilu s tvornički podržanim artiklima iz JPP-a. Koncept Jeep Wrangler Overlook proteže Wrangler Saharu s četvero vrata u troredni terenski automobil nabijen luksuznim detaljima, dok je zastrašujući koncept Kaiser Jeep M725 transformacija vintage vojnog vozila hitne pomoći Kaiser Jeep M725 iz 1967. u ultimativno off-road vozilo.

Support Ukraine