Kamion s devet automobila na A3 izgorio zbog puknute gume. Policija: Šteta je milijun kuna

2 years ago - 4 travnja 2022, 24sata
Kamion s devet automobila na A3 izgorio zbog puknute gume. Policija: Šteta je milijun kuna
Poveći požar na autocesti A3 kod Kutine, srećom, prošla je bez ljudskih žrtava. Policija se oglasila priopćenjem u kojem navode kako se šteta procjenjuje na oko milijun kuna...

Veliku buktinju mogli su vidjeti danas građani na dionici A3 autoceste kod Kutine nešto prije podne. Kamion koji je prevozio rabljene automobile zapalio se, a vatrogasci su brzom intervencijom ugasili poveći požar.

Iz policije su se oglasili priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti

Danas, 2. travnja, oko 10.10 sati, na južnoj strani autoceste A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, kod mjesta Repušnica, tijekom vožnje na skupu vozila slovenskih nacionalnih oznaka, na kojem se prevozilo devet rabljenih osobnih vozila došlo je do požara.

Na mjestu događaja u suradnji s inspektoratom zaštite od požara, eksploziva i oružja obavljen je očevid kojim je utvrđeno da je do požara došlo uslijed trenja naplatka kotača o asfaltnu površinu zbog pucanja pneumatika na priključnom vozilu, nakon čega se požar proširio na skup vozila koji je u potpunosti izgorio, kao i sva vozila. Požar je u 12.40 sati lokaliziran od strane pripadnika DVD Popovača i Stružec. U vremenu od 11.17 do 12.45 sati, promet na južnoj strani autoceste od čvora Popovača do čvora Kutina bio je obustavljen za sav promet, a promet se odvijao obilaznim pravcima. Materijalna šteta se procjenjuje na oko milijun kuna, a policija će o ovom događaju Županijskom državnom odvjetništvu dostaviti izvješće. 

Stradalih u požaru, kako je glasnogovornik PU sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik potvrdio za HINU, nije bilo. Zapovjednik DVD Popovača kratko nam je ranije s terena opisao kako je teklo gašenje požara.

- Kad smo došli, sve je bilo u plamenu, gorjela je cijela kompozicija sa svim autima. Dečki su napravili lavovski posao - rekao nam je ranije danas Tomislav Đudarić, zapovjednik DVD Popovača.

Support Ukraine