Lancia predstavila novi Ypsilon za 2023., najpovezaniji gradski automobil ove marke ikada

1 year,4 months ago - 9 prosinca 2022, tportal
Lancia predstavila novi Ypsilon za 2023., najpovezaniji gradski automobil ove marke ikada
Opremljen je isključivo Mild Hybrid motorom koji kombinira 1.0, 3-cilindrični benzinski motor od 70 KS (51,5 kW) iz obitelji Firefly s 12-voltnim BSG električnim motorom i litijskom baterijom

Krajem mjeseca studenog talijanska je marka Lancia pokazala kako će izgledati njezin novi logotip, ali i kojim će smjerom ići kad je riječ o budućem dizajnu. Lancia je sada spremna započeti svoju renesansu s 10-godišnjim strateškim planom koji sada napreduje vrlo brzo. Inovacija i bezvremenski dizajn oduvijek su bili temeljni principi talijanskog brenda starog 116 godina. A sada su održivost, usmjerenost na kupca i društvena odgovornost također postali bitni, jer je Lancia odlučna gledati u budućnost s velikom predanošću i ambicijom.

Trenutno jedini model koji ova talijanska marka iz sastava Stellantis grupe je model Ypsilon, koji je doživio promjene za modelnu godinu 2023. Sada je ovaj maleni gradski automobil spreman za narudžbe, a glavni mu je adut to što je postao najpovezaniji Lancia model ikada za kupce koji vole tehnološke inovacije, profinjeni stil, u kontekstu urbane mobilnosti bez stresa.

Novi Ypsilon potvrđuje suvremenost modela koji se može razvijati tijekom godina, zadržavajući svoje kvalitete kompaktnosti, pažnje posvećene detaljima i talijanskog stila. Nakon četiri generacije i više od tri milijuna prodanih primjeraka od 1985. godine, danas ovaj model nastavlja fascinirati kupce, potvrđujući se kao neprikosnoveni lider B segmenta i autentična ikona stila.

Povezanije: bežični punjač za pametne telefone, 7” radio s bežičnim Apple CarPlay i Android Auto i stražnja kamera
Nova Lancia Ypsilon sada nudi niz standardnih tehnoloških značajki koje pojednostavljuju svakodnevni život, značajno poboljšavajući užitak vožnje i udobnost u vozilu, čineći model još suvremenijim i modernijim. Kao što pokazuje novi bežični punjač smješten ispod ručice mjenjača i koji omogućuje punjenje pametnog telefona uz potpunu sigurnost i udobnost. Povezivost nove Lancie Ypsilon razvija se sa 7-inčnim radiom sa zaslonom osjetljivim na dodir koji sada ima Apple CarPlay i Android Auto u bežičnom načinu rada. I po prvi put na modelu, stražnja kamera ima svoj debi, što olakšava manevre parkiranja za istinski doživljaj bez stresa.

Održivije: nova boja Verde Rugiada zelena i novi interijeri koji su održivi i inovativni u isto vrijeme
Paleta boja također zadržava neke inovacije, počevši od nove nijanse prilikom lansiranja modela, zelena Verde Rugiada, koja se odnosi na prirodu i inovaciju. Novo ruho i za unutrašnjost: u putničkom prostoru ističu se novi plavi ukrasi za armaturnu ploču i panele vrata, profinjeni zeleni višebojni detalji na ručici mjenjača, na čašici upravljača i na okvirima ventilacijskih otvora, te obnovljena ploča s instrumentima u grafici. Isto tako, nova su sjedala presvučena SEAQUAL® YARN*, inovativnim i održivim materijalom stvorenim recikliranjem plastike prikupljene na Mediteranu.

Učinkovitije: Nadograđeni hibridni pogon i niže emisije
U savršenom Lancia stilu, novi Ypsilon sada je još pažljiviji prema okolišu. Opremljen isključivo Mild Hybrid motorom koji kombinira 1.0, 3-cilindrični benzinski motor od 70 KS (51,5 kW) iz obitelji Firefly s 12-voltnim BSG električnim motorom i litijskom baterijom. Učinkovit, kompaktan i pristupačan, novi Ypsilon koristi sve prednosti hibridnog vozila, temeljene na lokalnim propisima, uključujući slobodu pristupa i kretanja u gradskim središtima, smanjene troškove parkiranja u gradskim središtima i porezne olakšice.

Nova verzija LPG Ecochic, koncentrat tehnologije i ekonomskih prednosti
Nova verzija LPG Ecochic je, prema talijanskom proizvođaču, idealan automobil za one koji putuju na velike udaljenosti, ali ne žele odustati od elegancije, u savršenom Lancia stilu.

Sve to nadopunjeno je standardnom opremom koja uključuje sve već spomenute tehnološke inovacije.
Verzija Silver također je obnovljena s novim crnim obilježjima na rešetki i na okvirima logotipa i donjeg odbojnika. Mlađahniji prednji kraj upotpunjuju halogena DRL dnevna svjetla i crni spojler, potonji je standard u cijeloj ponudi. Posebna serija Alberta Ferretti ostaje dostupna u asortimanu, sada tehnološkija nego ikada.

Support Ukraine