Mate Rimac otvorio razvojni ured u Splitu

5 years,8 months ago - 26 srpnja 2018, Vecernji list
Mate Rimac otvorio razvojni ured u Splitu
U Splitu svetonedeljski tehnološki pionir trenutačno zapošljava 11 ljudi, a plan je da ta brojka naraste na 50 već u iduće dvije godine

Za Matu Rimca nastavlja se period prepun aktivnosti. Osim pojave testnog vozila na zagrebačkim ulicama, još jedna naša velika tehnološka kompanija, Infobip, objavila je da je osnivač Rimac Automobila posjetio i njihov Campus Pangeu u Vodnjanu. Normalno da se ljudi iz iste branše druže i razvijaju odnose pa je i to bio jedan prijateljski posjet. Već dan poslije Rimac je u Splitu otvorio novi ured. Rimac i Greyp, kompanije koje danas uspješno rade u Svetoj Nedelji, zajedno broje već 400 ljudi, a uvijek se ističe da je u planu nastaviti intenzivno zapošljavati.

Plan za novu tvornicu

Uz sjedište u Svetoj Nedelji, gdje se nalaze razvoj i proizvodnja, djelovanje je, dakle, prošireno na lokacije u Splitu i Osijeku te se aktivno radi na planovima za novu tvornicu u blizini Zagreba, kako je i sam tehnološki pionir u razvoju električnih pogona već najavljivao.

– Otvaranjem razvojnog ureda u Splitu želimo uputiti na golemi potencijal grada, privući i ostale tehnološke tvrtke te naglasiti da je Split odlično mjesto za život i rad. Rimac razvojni ured u Splitu trenutačno zapošljava 11 ljudi, a plan je da ta brojka naraste na 50 već u iduće dvije godine – ističu u Rimac Automobilima.

Ugovor s fakultetima

Mahom je riječ o inženjerima elektronike i računarstva koji rade na internim projektima ugrađenog softvera i hardverskim projektima.

– U Splitu ima mnogo odličnih inženjera i to smo prepoznali. S Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje potpisan je ugovor o suradnji i studentskim praksama te se aktivno uključujemo u događaje u organizaciji fakulteta i stojimo na raspolaganju kao partner u osmišljavanju novog diplomskog studijskog programa orijentiranog na električna i autonomna vozila – kažu dalje u svetonedeljskoj tvrtki.

Ured se nalazi u sklopu poslovno-stambene zgrade na adresi Poljička cesta 71, no s obzirom na planove širenja, u tvrtkama svetonedeljskog poduzetnika procjenjuju da će se ubrzo prerasti trenutačni kapacitet. U razgovoru s Gradom Splitom tvrtke Mate Rimca snažno podupiru projekt Tehnološkog parka na Dračevcu. Voditelj je splitskog Rimac razvojnog ureda Miljenko Baković.

Support Ukraine