Mini predstavio Cooper S Resolute Edition; Jasna predanost povijesnim korijenima marke

1 year,4 months ago - 30 studenoga 2022, tportal
Mini predstavio Cooper S Resolute Edition; Jasna predanost povijesnim korijenima marke
Ovaj poseban model pokreće 2,0-litreni četverocilindrični motor s Mini TwinPower Turbo tehnologijom i maksimalnom snagom od 178 KS (131 kW) s najvećim okretnim momentom od 280 Nm. Ovako opremljen, energični Mini Cooper S Resolute Edition ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,8 s

Mini, britanska premium marka u sastavu BMW grupe, je predstavio Cooper S Resolute Edition. Ekskluzivni dizajn i značajke opreme izdanja Resolute Edition posebno ističu karakteristične značajke Minija s troja vrata - izražajan dizajn, nadahnjujući užitak u vožnji, vrhunsku kvalitetu i individualni stil. Od sada, nova boja karoserije Enigmatic Black sa svojom misterioznom aurom naglašava samouvjereni izgled Mini Cooper S Resolute Editiona.

Mini s troja vrata je original u premium segmentu malih automobila. Klasični koncept karoserije Mini Cooper S naglašava izdanje Resolute Edition s jasnom predanošću povijesnim korijenima marke. Značajke dizajna tipične za Mini, kao što su okviri prednjih svjetala, stražnjih svjetala i rešetke hladnjaka, kao i trake na poklopcu motora specifične za izdanje, završene su u Resolute Bronze i imaju natpis 'RESOLUTE'. Krov i poklopci retrovizora opcijski su dostupni u crnoj, kao i u Enigmatic crnoj boji ili mogu pružiti uzbudljiv kontrast u Pepper White bijeloj boji.

Tehničke karakterisitike
Ispod elegantno dizajniranog poklopca nalazi se 2,0-litreni četverocilindrični motor s Mini TwinPower Turbo tehnologijom i maksimalnom snagom od 178 KS (131 kW) s najvećim okretnim momentom od 280 Nm. Ovako opremljen, energični Mini Cooper S Resolute Edition predstavlja tradicionalni sportski duh i ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,8 s.

Najveća brzina mu je 235 km/h. Okretno upravljanje vozilom podržava 6-stupanjski ručni mjenjač kao standard ili 7-stupanjski Steptronic mjenjač s dvostrukom spojkom kao opcija. Mini navodi sljedeće podatke: potrošnja goriva u kombinaciji: 6,6 - 6,2 l/100 km; emisije CO2 u kombinaciji: 151 - 140 g/ km (sve WLTP).

Kvalitetna i autentična specijalna oprema
U unutrašnjosti, antracit boja krova odgovara tajanstveno tamnom šarmu boje karoserije. Odgovarajuća sportska sjedala u ekskluzivnoj crnoj bisernoj/svijetlo kariranoj tkanini/završnoj obradi od umjetne kože u kombinaciji s crnim naslonima za ruke i naborima za koljena daju elegantnu udobnost.

Nappa sportski kožni upravljač s amblemom Edition na donjem kraku jednako je standardna značajka Resolute Editiona kao i specifične površine u unutrašnjosti. Na njihovoj crnoj pozadini, paralelne i ravnomjerno zakrivljene linije u svijetlozlatnom tonu tvore originalan uzorak s posebnom karizmom.

Dizajnerske značajke izdanja atmosferski su istaknute uz pomoć paketa svjetala, čije LED jedinice osiguravaju ciljano osvjetljenje unutrašnjosti, te ambijentalnog svjetla, koje uključuje laserski ugraviran prsten za središnji instrument, svjetlosne cijevi u vrata i prostor kokpita, te osvijetljene ručke na vratima i prostor za ulaz na vratima.

Kokpit Mini Cooper S Resolute Editiona također će uključivati ​​Mini Driving Assistant kao standard od ovog studenog. Sustav pomoći u vožnji poboljšava i sigurnost i udobnost vožnje s dodatnim značajkama kao što je aktivni tempomat (ACC). Mini načini vožnje također su dio paketa opreme za Mini Cooper S Resolute Edition s troja vrata. Jednim pritiskom prekidača mogu se koristiti za aktiviranje izrazito sportske karakteristike pogona i sustava ovjesa vozila.

Support Ukraine