Mladi policajac autom usmrtio pješakinju: 'Bio je očajan...'

2 godina,7 mjeseci ago - 26 prosinca 2019, 24sata
Mladi policajac autom usmrtio pješakinju: 'Bio je očajan...'
Nakon što je žena izašla na cestu začuo se samo tupi udarac. Pokupilo ju je policijsko vozilo. To je snimila i naša video kamera i vidjeli mnogi gosti koji su ostali totalno zgroženi, rekao je vlasnik lokalnog kafića...

U utorak oko 18.30 sati u Poreču se u Ulici Mate Vlašića dogodila prometna nesreća, u kojoj je u naletu policijskog automobila smrtno stradala 72-godišnjakinja.

Prometnu nesreću skrivio je 24-godišnji policajac koji je u trenutku sudara bio sam u vozilu, a za vožnje nije bila upaljena rotacija, piše Glas Istre. Kad se tragična nesreća desila, kako neslužbeno saznaje Glas Istre, mladi policajac je izašao iz vozila i vidno u šoku nekoliko puta rekao: 'Nisam je vidio'.

- Ma ne znam što bih vam rekao. Žena je prije nekoliko trenutaka bila kod nas u kafiću i kupila cigarete, i to isto radi svakoga dana. Nakon toga uputila se na pješački prijelaz, i od kuda odlazi u porečko naselje Mate Balota, rekao nam je vlasnik kafića u blizini ulice Mate Vlašića gdje je u utorak navečer policijsko vozilo naletjelo na pješakinju. Žena je nakon 40 minuta preminula od ozljeda.

- Ne znam točno gdje živi, ali nakon što je izašla na cestu začuo se samo tupi udarac. Pokupilo ju je policijsko vozilo. To je snimila i naša video kamera i vidjeli mnogi gosti koji su ostali totalno zgroženi - rekao je vlasnik. Dodao je da je žena svaki dan dolazila u njegov kafić i da su svi nakon nesreće zaista potreseni.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći ubrzo su došli na mjesto nesreće, no nažalost nije joj bilo spasa, doznajemo od glasnogovrnice policije.

Tijelo žene prevezeno je na odjel pulske patologije, a nakon što se utvrde sve činjenice znat će se zbog čega je došlo do ove tragedije. Na teren je izašlo gotovo desetak policijskih vozila, a dok je trajalo očevid taj dio dionice bio zatvoren za promet.

Support Ukraine