Naizgled grubijan, no Renegade je komforan, u trendu i siguran

2 years,3 months ago - 31 prosinca 2021, Vecernji list
Naizgled grubijan, no Renegade je komforan, u trendu i siguran
Rijetki su automobili na čiju isporuku ne treba čekati. Bogato opremljen Jeep Renegade, robustan SUV sa 130 dizelskih konja, jedan je od njih

Jeep Renegade sa snažnim dizelskim motorom među rijetkim je automobilima koji se ovih dana na hrvatskom tržištu mogu dobiti bez čekanja. Doslovno. Renegade je odmah spreman za isporuku. To nam je u doba općeg zastoja u proizvodnji novih automobila - pa time i višemjesečnih kašnjenja u isporukama vozila - i više nego valjan razlog da provjerimo što se nudi u Jeepovu odmah dostupnom paketu.

Dotjerani izgled moderan je i sa skladno uklopljenim tzv svevremenskim elementima. Zahvaljujući tome dugo će biti u trendu. U robusnom modelu Renegade kuca dizelsko srce, 1,6-litreni Multijet agregat sa 130 konjskih snaga, uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Motor je uglađen, radi mirno i nudi odličan odziv. Dobro surađuje s preciznim mjenjačem, izmjene brzina teku brzo i glatko. Maksimalna brzina koju dizelski Renegade može postići je 179 km/h. U vožnji ne krije robustan karakter, kao ni ljubav prema povremenim izletima izvan asfalta. Povišena karoserija zaslužna je i za dobru preglednost, a kratki prevjesi daju doprinos boljoj upravljivosti na skućenom prostoru. U putničkoj kabini, upravo zahvaljujući kutijastom obliku, prostora ima dovoljno za pet odraslih osoba. Ergonomski oblikovana sjedala ne umaraju ni na dugim rutama. Na prostranost utječe i najveća širina u klasi (180,5 centimetara). Nismo se našli u škripcu ni kad je u prtljažnik trebalo utovariti sve što obitelji treba kad se zaputi izvan mjesta stanovanja. Takav, potpuno natovaren Renegade nije, razumije se, brz kao strijela, ali i dalje je u stanju na jači pritisak papučice gasa isporučiti dovoljno žustrine za brzo pretjecanje.

Renegade odmah dostupan za isporuku podrazumijeva izvedbe Limited i Limited Wild. To su bogate razine opreme. Limited Wild, među ostalim, obuhvaća LED svjetla, dvozonski automatski klima-uređaj, putno računalo, limitator brzine, tempomat, multimediju s 8,4-inčnim zaslonom, navigaciju, Bluetooth, kožom presvučen upravljač s komandama, crne i mat ukrasne detalje, 18” naplatke. Ima i el. pokretanje prednjih i stražnjih stakala, el. pokretane retrovizore s funkcijom odleđivanja, prednje i stražnje parking senzore, kameru za parkiranje unatrag, sustav protiv preokretanja, Hill holder, pomoć pri detektiranju vozila u mrtvom kutu, upozorenje pri mijenjanju voznog traka, sustav za ublažavanje sudara. Dakle, potpuno je opremljen kako bi vozaču i putnicima omogućio sigurnu i komfornu vožnju. Renegade ima čak 60 naprednih sigurnosnih i zaštitnih značajki. Jeep Renegade dug je 423,9 centimetara, a u prtljažnik prima 351 litru. Dizelski Renegade Limited Wild do registracije stoji 210.734 kune, a početna je cijena ovog modela 179.768 kuna.

Support Ukraine