Nova Toyota Land Cruiser je impresivna, no restaurirani model iz 1971. nam je više cool...

2 years,2 months ago - 12 veljače 2022, JutarnjiList
Legacy Overland 1971 Toyota Land Cruiser
Legacy Overland 1971 Toyota Land Cruiser
Ovaj Land Cruiser FJ40 restaurirala je radionica Legacy Overland. Držali su se kultnog dizajna te dodali neke moderne značajke

Potpuno nova Toyota Land Cruiser vrlo je impresivno vozilo, u to nema nikakve sumnje. Međutim, ima li istu privlačnost kao restaurirani i modificirani FJ40 Land Cruiser iz 1971. godine? Nismo baš sigurni...

Ovaj FJ40 Land Cruiser restauriran je od strane Legacy Overlanda, koji se držao originalnog, kutnog dizajna, ali dodali su neke moderne značajke. Najznačajnija izmjena napravljena na FJ40 je ugradnja 5,7-litrenog GM V8 stroja spojenog s ručnim mjenjačem s četiri brzine. Legacy Overland nije naveo koliku snagu ima Toyota, ali je svakako više od standardne. V8 također obećava da će i zvučati puno bolje.

Na drugim mjestima, aftermarket stručnjak je ugradio poboljšane disk kočnice sprijeda i straga, a također je instalirao i novi sustav servo upravljača. Tu je i Warn M8000 vitlo i novi crni naplatci omotani u BFGoodrich gume za sve terene. Ostale modifikacije uključuju ugradnju halogenih prednjih svjetala, rezervnog kotača postavljenog na zakretni nosač i glavčine za zaključavanje sprijeda.

Pogled u unutrašnjost kabine pokazuje da je i ona promijenjena. Među najznačajnijim promjenama koje su napravljene je crno obojeni čelični kavez, nova kožna sjedala za vozača i suvozača, dvije bočno postavljene klupe straga i upravljač obložen kožom. Legacy Overland je također ugradio bolji audio sustav i moderni sustav klimatizacije kao i ručicu mjenjača koja izgleda kao crna 'osmica' s biljarskog stola.

Terenac se prodaje i bez obzira tko će ga kupiti, samo se nadamo da će off-road gume zaista vidjeti off-road teren, a ne da će stajati u nekoj garaži na sobnoj temperaturi cijeli život. Nijedna tražena cijena nije javno objavljena.

Support Ukraine