Objavljeni detalji nesreće u kojoj je poginuo vozač električnog romobila

1 godina,7 mjeseci ago - 11 listopada 2021, tportal
Objavljeni detalji nesreće u kojoj je poginuo vozač električnog romobila
Zagrebačka policija objavila je detalje prometne nesreće u kojoj je sinoć u širem centru Zagreba poginuo vozač električnog romobila

Jučer, 9. listopada oko 21.30 sati, 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Opel Astra, zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Servisne ceste u smjeru zapada. Dolaskom do razine kućnog broja 10A Branimirove ulice nije se zaustavio kod prometnog znaka „Raskrižje s cestom s prednošću prolaska“, već je nastavio kretanje namjeravajući se uključiti na kolnik Branimirove ulice, kojom prilikom je prednjim dijelom automobila udario u prednji dio električnog romobila kojim je upravljao 46-godišnjak, a kretao se Servisnom cestom u smjeru istoka zadržavajući smjer kretanja ravno.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja, 46-godišnjak je preminuo, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Očevidom prometne nesreće rukovodila je zamjenica Općinskog državnog odvjetništva uz stručnu pomoć policijskih službenika I. postaje prometne policije Zagreb.

Zbog očevida prometne nesreće promet vozila i pješaka kolnikom Servisne ceste koja spaja kolnik Ulica štefanovečki zavoj i Mandlovu bio je obustavljen od 21.35 do 1 sat.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ protiv 28-godinjeg vozača biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom držanom odvjetništvu.

Support Ukraine