Od 2023. dolaze velike promjene: Volkswagen planira prekinuti proizvodnju limuzinskog Passata u Europi!

1 godina,8 mjeseci ago - 1 prosinca 2020, revijahak
Od 2023. dolaze velike promjene: Volkswagen planira prekinuti proizvodnju limuzinskog Passata u Europi!
Pisali smo o tome da će Volkswagen prekinuti proizvodnju Passata u SAD-u, a sad je jasno to će biti i s europskim modelom, odnosno takve najave dolaze iz izvora iz Volkswagena.

Od 2023. godine kad je vrijeme za dolazak novog modela, u obnovljenoj tvornici u Slovačkoj proizvodite će se samo Volkswagen Passat karavan, verzija koja 

Pisali smo o tome da će Volkswagen prekinuti proizvodnju Passata u SAD-u, a sad je jasno to će biti i s europskim modelom, odnosno takve najave dolaze iz izvora iz Volkswagena. Od 2023. godine kad je vrijeme za dolazak novog modela, u obnovljenoj tvornici u Slovačkoj proizvodite će se samo Volkswagen Passat karavan, verzija koja je popularnija u državama zapadne Europe. Limuzine neće više biti. 

Umjesto Passata u limuzinskom izdanju, Volkswagenov koncern će sve nade preusmjeriti u novi limuzinski Superb. Da, Škodu Superb. Dakle, Passat kao limuzina nestaje, a tu ulogu preuzet će Superb. Razlog je, naravno, sve lošija prodaja ovakvog tipa automobila i veliki rast prodaje SUV-ova. Također, od 2023. godine prestaje i proizvodnja kupea s četvera vrata, Volkswagen Arteona. 

Support Ukraine