Omiljena meta lopova: Ovo su automobili koji se najviše kradu

2 godina,2 mjeseci ago - 15 rujna 2020, Vecernji list
Illustration
Illustration
Zanimljivo, u prvih deset nije se našao Golf, koji je u Hrvatskoj na prvom mjestu

Prema izvještaju Generalnog udruženja njemačke industrije osiguranja (GDV), prošle je godine prijavljeno 14.229 ukradenih automobila s kasko osiguranjem. Šteta je u protuvrijednosti od oko 280 milijuna eura, a posebno popularni su bili SUV-ovi. Zanimljivo, u prvih deset nije se našao Golf, koji je u Hrvatskoj na prvom mjestu.

Ali zato su se na listi našli BMW X6 2. generacija, Land Rover Velar 1. generacija, Mazda CX-5 2. generacija, Lexus CT200 1. generacija, Toyota Prius + 1. generacija, Land Rover Range Rover 3. generacija, Lexus NX 1. generacija, Renault Talisman 1. generacija, Toyota GT86 1. generacija i Toyota RAV4 4. generacija, piše Revija HAK.

Iz izvješća proizlazi da su lopovi ukrali manje novih automobila, a umjesto toga više vozila starih između dvije i tri godine. Razlog tomu, prema stručnjacima, je pretpostavka da mnogi noviji modeli nude bolju zaštitu od krađe. Za vozače automobila također je pozitivan trend koji je objavio GDV, a to je da se broj krađa automobila u Njemačkoj smanjio u 2019. godini.

Support Ukraine