Opel Astra Sports Tourer donosi detalje koji će se svidjeti vašim najmlađima

1 year,8 months ago - 17 kolovoza 2022, autoportal
Opel Astra Sports Tourer
Opel Astra Sports Tourer
Pravi obožavatelji Opela odmah započinju potragu kad god marka lansira novi model. Ne zbog brojnih naprednih tehnologija uključenih u standardnu ​​opremu, već zbog morskog oblika života koji se skriva ui oko automobila – morskog psa.

Minijaturni avatari koji se nalazi na vrhu prehrambenog lanca oceana godinama su zabavljali vozače i putnike Opela – kao sada u novoj Astri Sports Tourer.

Dok unutrašnjost većine Opelovih modela, kao što su nagrađivani Mokka-e i Corsa-e, negdje skriva jednog morskog psa, najnovija generacija kompaktnog karavana ugošćuje ih nekoliko – jedan sprijeda, drugi straga i na još nekoliko neobičnih mjesta (ali i Opel morski psi moraju odnekud crpiti energiju). Istraživanje nove Astre Sports Tourer u potrazi za morskim psima – na primjer kao plug-in hibrid – gotovo je jednako zabavno kao i vožnja.

Mali morski psi skriveni u novoj Opel Astri i Sports Toureru pokazuju ljubav naših dizajnera prema najsitnijim detaljima”, rekao je direktor dizajna Karim Giordimaina. “Naši kupci mogu osjetiti ovu strast, a u međuvremenu su Opelovi morski psi postali kult. Ovo također pokazuje koliko je marka Opel pristupačna.”

Od ideje do kulta: priča o Opelovim morskim psima započela je 2004.

Ali kako se minijaturni morski psi skrivaju u Opelovim automobilima? Jednog nedjeljnog popodneva 2004. dizajner Dietmar Finger bio je kod kuće radeći na skici za novu Corsu. Dizajnirao je običnu vanjsku ploču pretinca za rukavice, koja je uglavnom nevidljiva jer je skrivena zatvorenim suvozačevim vratima. Međutim, kada se otvori pretinac za rukavice, ova ploča mora osigurati stabilnost – što i čini s rebrima integriranim u plastičnu površinu. Finger je dizajnirao rebra kada je njegov sin pogledao skicu i rekao: “Zašto jednostavno ne nacrtaš morskog psa?” “Zašto ne!” pomislio je dizajner i dao rebrima karakterističan oblik!

Tako je krenula morska avantura u interijeru Opel modela…

Support Ukraine