Opel je predstavio osvježeni gradski crossover Crossland s novim ‘Vizor‘ licem i puno dodataka

3 years,6 months ago - 8 listopada 2020, JutarnjiList
Opel je predstavio osvježeni gradski crossover Crossland s novim ‘Vizor‘ licem i puno dodataka
Kupci će moći odsad odabrati opcijski IntelliGrip prilagodljivi sustav kontrole proklizavanja te GS Line + paket

Opel je danas službeno predstavio obnovljeni model Crossland, a najznačajnija novost svakako je facelift prednjeg kraja izveden po uzoru na model Mokka s karakterističnim (novim obiteljskim) licem "Vizor". Novost su tako integrirana rešetka hladnjaka, prednji branik te svjetla koja sada vizualno djeluju šire. Straga su novost tamno obojena stražnja svjetla i nova sjajna crna površina vrata prtljažnika (dostupna u kombinaciji s crnim krovom).

Vanjske nadogradnje zaokružuje nekoliko novih dizajna naplataka od lake legure od 16 i 17 cola u srebrnoj, crnoj ili dvobojnoj izvedbi. Tu je i nova razina opreme na Opel Crosslandu nazvana GS Line + koja donosi crne 17-inčne naplatke od lake legure, crni krov, ergonomska prednja sjedala s certifikatom AGR, LED stražnja svjetla i krovne prečke.

U kabini je ambijent ostao gotovo identičan, no novost je 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir Multimedia Navi Pro s Apple CarPlay i Android Auto povezivošću. Pritom i dalje plijeni sjajna prostranost kabine kao i poznate praktične značajke poput pojedinačno pomičnih stražnjih sjedalica s pomičnim naslonima.

U Opelu kažu kako je dorađen i ovjes s novim oprugama i amortizerima te je nanovo kalibriran upravljački sustav za veću preciznost upravljanja. Sada Crossland nudi optimalniju ravnotežu udobnosti i okretnosti. Nadalje, kupci će odsad moći birati opcijski IntelliGrip prilagodljivi sustav kontrole proklizavanja za "optimalno prianjanje i stabilnost na svim vrstama površine." Sustav nudi pet načina rada: Normal/Cesta, Snijeg, Blato, Pijesak i ESP isključen.

Što se tiče motora, raspon benzinaca ostaje nepromijenjen, a uključuje atmosferski 1,2-litreni trocilindraš od 82 KS te dva 1,2-litrena 3-cilindarska turbobenzinca od 110 i 130 KS. Početni motor dolazi samo s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, snažniji od 110 sa 6-stupanjskim, dok se kod najsnažnijeg može doplatiti za automatiku.

U ponudi ostaje i 1,5-litreni turbo dizelaš koji isporučuje dvije snage: 110 i 120 KS, pritom slabiji dolazi isključivo sa 6-stupanjskim ručnim, a snažniji isključivo s automatskim mjenjačem. Svi motori zadovoljavaju stroge norme emisije štetnih plinova Euro 6d. Što se tiče sigurnosnih sustava, modernizirani Crossland nudi upozorenje na sudar sprijeda s automatskim kočenjem u nuždi i prepoznavanjem pješaka, upozorenje na pospanost vozača te panoramsku stražnju kameru od 180 stupnjeva. Opel će uskoro početi primati narudžbe za osvježeni Crossland, koji bi u salone trebao stići početkom iduće godine.

Support Ukraine