Ovo je najluksuznija francuska marka automobila u Hrvatskoj: Otkrivamo najveće adute i cijene

6 months ago - 25 listopada 2023, Vecernji list
Ovo je najluksuznija francuska marka automobila u Hrvatskoj: Otkrivamo najveće adute i cijene
Paleta ovih dizajnom upečatljivih vozila na našem tržištu obuhvaća urbani crossover DS 3, kompakt DS 4, raskošnu krstaricu DS 7. Marka DS kombinira vještine naslijeđene od obrtnika s inovativnom tehnologijom

Dizajn, tehnologija i komfor. Te tri ključne osobine vozače privlače kod modela francuske premium marke DS Automobiles, koja djeluje pod okriljem PSA grupacije. DS obilježava godinu dana od svog povratka u Hrvatsku, nakon što je prije toga nekoliko godina izbivao, a tim je povodom u Istri okupio čitavu paletu svojih avangardnih automobila: urbani crossover DS 3, kompakt DS 4, raskošnu krstaricu C segmenta DS 7. Svi djeluju dojmljivo, te uspješno kombiniraju elegantne linije i mišićave obrise. K tome, DS 7 se odlikuje impresivnim proporcijama, a prilika za probnu vožnju pokazala je kako na DS7 valja računati kao na izvanredan putni automobil. Prostran, raskošan, s obiljem dizajnerskih detalja koji oduševljavaju, kilometre guta s lakoćom, ne umarajući ni vozača ni putnike. Marka DS primjer je kako se tradicija obrtništva može uspješno sljubiti s inovativnom tehnologijom. Iako na dizajn polažu zaista puno, vidljivo je to i na vanjštini i unutar udobne putničke kabine, posvećenost detaljima protegnula se i na ostale segmente. Vozna dinamika na razini je kakva kompakta, iako govorimo o većem automobilu. Automatski mjenjač s 8-stupnjeva prijenosa radi neprimjetno i brzo. Dizelski motor uglađen je, štedljiv (5,5 l/100 km). Sustav multimedije moderan je i intuitivan. Zvučna izolacija kabine je besprijekorna, kao i ergonomija. Vratimo se na povezanost s tradicionalnim obrtima. Kožari i urari prilično su utjecali na DS, dokaza za to ima posvuda po automobilu: na sjedalima, armaturi, prošivima, prekidačima za spuštanje stakala… Interijer vrvi najfinijim materijalima i dizajnerskim uzorcima. Detalji su ručno izvedeni, završna obrada je profinjena.

DS Automobiles, dakle, automobilski je brend premium klase koji utjelovljuje znanje i umijeće francuskog luksuza. Njegov know-how rezultat je stručnosti i vještina naslijeđenih od obrtnika koji su iz generacije u generaciju težili ka izvrsnosti. Naravno, vrhunski majstori rade s vrhunskim materijalima. Gama ovog proizvođača na našem se tržištu sastoji od modela DS 3, DS 4 i DS 7. DS 3 na izbor je kao električno vozilo te s dizelskim ili benzinskim motorom. Stoji od 29.741 €. Plug-in hibrid, dizel ili benzinac - opcije su kod modela DS 4 (od 33.085 €), dok se DS 7 odabrati može kao BlueHDi 130 dizelaš, poput isprobanog, te kao plug-in hibrid visokih performansi. Stoji od 46.440 €.

Support Ukraine