Ovo je novi VW Caddy PanAmericana: Sportski i upečatljiv terenski izgled

2 years,9 months ago - 1 srpnja 2021, tportal
Ovo je novi VW Caddy PanAmericana: Sportski i upečatljiv terenski izgled
Predstavljen je model Caddy PanAmericana, čime se napokon proširuje ova istoimena serija, koja sada nadopunjuje dobro poznati Transporter 6.1 PanAmericana

Volkswagen gospodarska vozila još su u veljači 2020. predstavila najnoviju, petu generaciju potpuno novog VW Caddyja, kod kojeg je svaki detalj iznova koncipiran. Sada je predstavljen i model Caddy PanAmericana, čime se napokon proširuje ova istoimena serija, koja sada nadopunjuje dobro poznati Transporter 6.1 PanAmericana.

Sam naziv PanAmericana dolazi od svjetski poznate cestovne rute od Aljaske do Ognjene zemlje i san je mnogih svjetskih putnika koji žele osjetiti pravu slobodu kretanja. Pan-American Highway ili panamerička autocesta mreža je cesta u ukupnoj dužini od 30.000 km.

Zrnasti odbojnici, s prednjom i stražnjom zaštitom donjeg dijela, ne ostavljaju mjesta dvojbi: s Caddy PanAmericana uvijek se može otkriti nešto novo, ponekad čak i na laganom terenu daleko od asfalta. Model se može naručiti i dostupan je ekskluzivno za kratke međuosovinske razmake izvedbi Caddy Cargo i osobnih automobila koji se temelje na Caddy Lifeu.

Ukupno do 19 dostupnih pomoćnih sustava u Caddyju čine izlete po laganom terenu sigurnim zadovoljstvom. Standardna LED svjetla sprijeda i straga te 17-colni aluminijski naplatci dodaju snažnan i grubi šarm novom Caddyju PanAmericana. Elementi ukrasa poput umetaka obojenih u srebrnu boju na bočnim trakama vrata poboljšavaju njegov izgled i u gradu.

Temeljen na liniji opreme za osobna vozila 'Life' ili varijanti dostavnog gradskog dostavnog vozila 'Cargo', on već nudi sve ono što rekreativni sportaši, obrtnici i individualci cijene: sportski, upečatljiv terenski izgled zahvaljujući robusnim štitnicima karoserije. Srebrni jednobojni dizajn zaštitnog dijela podvozja, sprijeda i straga, šipka u boji karoserije u rešetci hladnjaka, bez ukrasa i kroma, te srebrni krovni nosači pametno potkrepljuju ovaj dojam.

Caddy se poigrava naznakama žeđi za avanturom, a natpis 'PanAmericana' pojavljuje se u produžetku vodilice kliznih vrata i na dostupnim vratima stražnjih krila ili na vratima prtljažnika i na rešetci hladnjaka Caddy i Caddy Cargo. Natpis Caddy na stražnjoj strani izostavljen je. Što se tiče svoje prisutnosti i izgleda, PanAmericana tako postaje samostalni član nove obitelji Caddy.

Istaknute karakteristike unutar modela osobnog automobila zasnovanog na Caddy Lifeu uključuju, na primjer, nove presvlake sjedala 'Pinestripe', standardni mali kožni paket za višenamjenski upravljač i manžetu za mjenjač, aluminijske pedale i oslonac za nogu, obloge vrata umetci i središnja konzola slični višoj opremi Caddy 'Style', pragovi prednjih vrata, srebrni s natpisima, volan s kopčom na volanu, natpisi PanAmericana i podne prostirke kao standard, sprijeda i straga.

Novi Caddy PanAmericana dostupan je isključivo s kratkim međuosovinskim razmakom kao putnički automobil ili Cargo, s izborom od 84 kW (114 KS) TSI benzinskog motora ili TDI turbo dizela koji isporučuju snagu od 75 kW (102 KS) i 90 kW (122 KS). Ovisno o motoru, to je tada isključivo pogon na prednje kotače sa 6-stupanjskim ručnim ili 7-stupanjskim DSG automatskim mjenjačem ili vozilo s pogonom na sve kotače 4MOTION sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

Svi motori standardno dolaze s ekonomičnom Blue Motion tehnologijom i troše između 4,5 litara (TDI) i 5,7 l/100 km (TSI) u kombinaciji, što odgovara emisiji CO₂ između 119 do 133 g/km (kombinirano). Svi su motori u skladu s najnovijim Euro 6d-ISC-FCM standardom emisija.

Ovisno o pogonu, Caddy PanAmericana može vući prikolicu do 1,5 tone i može ukrcati do 679 kilograma kao teret i do 525 kilograma kao osobni automobil, ovisno o opremi (dopušteno opterećenje krova: 100 kg, vertikalno opterećenje do 75 kg).

Caddy PanAmericana dostupan je u bojama karoserije Candy White ili Deep Black Pearl Effect, ili u metalik bojama poput Reflex Silver, Starlight Blue ili Copper Bronze.

S MQB (modularna poprečna matrica) u najnovijoj razvojnoj fazi, brojne nove tehnologije pronalaze put do cijele serije Caddy iz Volkswagenovih gospodarskih vozila: Inovativni sustavi pomoći kao što su Travel Assist i Trailer Assist pomoć pri vožnji prikolice i novi Turn-off Assist pomoćnik pri okretanju kao dio Front Assist, kao i pomoćnici za promjenu trake i izlazak povećavaju sigurnost i udobnost u novom Caddyju. Pet od do 19 mogućih sustava pomoći potpuno je novo u Caddyju, uključujući PanAmericanu, ostatak je potpuno preuređen.

Support Ukraine