Policija: Ministrica je vozila auto s nevažećom vozačkom dozvolom

5 years ago - 12 ožujka 2019, 24sata
Policija: Ministrica je vozila auto s nevažećom vozačkom dozvolom
Ministrica Žalac je vozila trijezna. Zbog nevažeće vozačke dozvole je dobila kaznu od 1000 kuna no odmah je platila na mjestu pa je kazna bila 500 kuna

Policija je objavila detalje prometne nesreće u kojoj je u subotu sudjelovala ministrica Gabrijela Žalac.
Očevidom prometne nesreće koja je bila oko 10 sati u Vinkovcima, u Ulici Sv. Ćirila i Metoda, utvrđeno je kako je „Peugeot 308", vinkovačkih registracijskih oznaka, vozila žena (40) iz Vinkovaca, kažu u PU vukovarsko-srijemskoj.

Do prometne nesreće je došlo kada je 10-godišnje dijete neoprezno pretrčavalo kolnik u trenutku kada se kolnikom kretalo osobno vozilo te je došlo do udara vozila u dijete - priopćila je policija.

Djevojčica je teže ozlijeđena te su ju prevezli u bolnicu u Osijek.

Ministrica je vozila trijezna, ali je vozila s nevažećom vozačkom dozvolom.

- Izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000,00 kn, odnosno 500,00 kn ukoliko se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila - priopćila je policija.

Vozila je bez vozačke dozvole: Treba li ministrica Žalac otići?

Nakon što se otkrilo da ministrica Gabrijela Žalac u trenutku nesreće nije imala valjanu vozačku dozvolu, u javnosti se postavilo pitanje treba li ministrica zbog svega dati ostavku, tj. snositi političku odgovornost...

Policija je u subotu izvijestila da je u Vinkovcima djevojčica neoprezno pretrčavala cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza, kad je autom na nju naletjela ministrica Gabrijela Žalac.

Nakon nesreće djevojčica je prevezena u vinkovačku bolnicu. Zadobila je teže ozljede, ali je izvan životne opasnosti. Riječ je o prijelomu desne potkoljenice, odnosno lomu lisne i goljenične kosti, potvrdili su u vinkovačkoj bolnici. Tijekom dana prevezena je o KBC Osijek, gdje je operirana. Djevojčica se dobro oporavlja.  

Policija je potvrdila da ministrica u trenutku nesreće nije bila pod utjecajem alkohola, ali je vozila s nevažećom vozačkom dozvolom.  Ministrici je izrečena novčana kazna u iznosu od 1000 kuna, odnosno 500 kuna ako kaznu plati odmah.

Support Ukraine