Poslastica za sve ljubitelje pravog off-roada: Land Rover Classic Defender Works V8 Trophy II u samo 25 primjeraka

1 year,8 months ago - 31 srpnja 2022, tportal
Poslastica za sve ljubitelje pravog off-roada: Land Rover Classic Defender Works V8 Trophy II u samo 25 primjeraka
Ovaj poseban terenac u verzijama karoserije 90, 110 i 110 Double Cab Pick-Up dolazi u s jedinstvenoj kamuflaži nadahnutoj ekspedicijom, s mogućnošću sudjelovanja u sljedećem dijelu ekskluzivnog avanturističkog natjecanja Land Rover Trophy

Land Rover Classic je lansirao 25 ekskluzivnih vozila Classic Defender Works V8 Trophy II inspiriranih ekspedicijama i iskustvom u čast svoje globalne off-roadi istraživačke baštine.

Sedam desetljeća Land Roveri istražuju staze koje su prije bile nedostupne. Svako vozilo ima jedinstvenu kamuflažu koja predstavlja 23 lokacije na kojima se legendarni 4x4 borio tijekom 70 godina povijesti avanturizma, uključujući mjesta od The Camel Trophy, The First Overland do G4 Challenge. Dizajn također sadrži niz skrivenih Land Rovera i njihov ikonski oblik u silueti kako bi ga vlasnici mogli prepoznati.

Osim mogućnosti kupnje jedinstvenog kolekcionarskog vozila, svi oni koji će imati sreću kupiti svoj primjerak su pozvani da sudjeluju u drugom ekskluzivnom trodnevnom natjecanju Land Rover Trophy. Land Rover Trophy omogućuje + istomišljenicima da sklope trajna prijateljstva, uspomene i stvore vlastitu patinu na nezaboravnom događaju. Kupci će dobiti upute od stručnjaka za natjecanje u nizu terenskih izazova temeljenih na bodovima, nadahnutih našim poznatim globalnim avanturama. Nakon tri dana natjecanja, jedan će tim otići s glavnom nagradom. Lad Rover kaže da će kupci stvoriti trajne uspomene i upoznati se s njihovim vozilima na najnevjerojatniji mogući način.

Jedinstveni kamuflirani modeli Classic Defender Works V8 Trophy koji odaju počast Land Roverovoj baštini za sve terene, bit će stvoreni korištenjem modela Defender iz 2012.-2016., ogoljeni i ponovno izrađeni ručno prema strogim standardima i poboljšanim visokim specifikacijama, koje je razvio isključivo predani tim u Landu Rover Classic-u.

Michael van der Sande, Upravni direktor odjela Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations, je izjavio: 'Defender je osvojio terene diljem svijeta. Naš najnoviji Classic Works V8 Trophy II odaje počast ovoj ekspedicijskoj baštini u svom jedinstvenom dizajnu eksterijera, odajući počast nekim od ovih zapanjujućih lokacija. Svako od 25 dostupnih vozila djelo je ljubavi, koje je nabavio, sastavio i preradio naš strastveni tim stručnjaka. Osim preuzimanja vozila koje se može kolekcionirati, naši će vlasnici imati jedinstvenu priliku staviti svoje na krajnji test na događaju Land Rover Trophy po narudžbi.'

Tehničke karakteristike
Pokretan Land Roverovim 5,0-litrenim V8 benzinskim pogonskim sklopom, koji proizvodi 405 KS i 515 Nm okretnog momenta, ograničeno izdanje ima ZF-ov automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa. Svaki model prolazi sveobuhvatnu obnovu s poboljšanim ovjesom, kočnicama i upravljanjem. Bit će ponuđen kao 90 i 110 Station Wagon karoserije, kao i 110 Double Cab Pick-Up po prvi put na modelu Trophy. U proizvodnoj seriji od 25 vozila, Land Rover Classic će proizvesti samo pet pick-upova s ​​dvostrukom kabinom, dok će preostalih 20 vozila biti jednako podijeljeno između 90 i 110 karavanskih karoserija.

Vanjski izgled ima prepoznatljivu crno-bijelu temu, s jedinstvenom kamuflažom razvijenom u suradnji s dizajnerskim timom Land Rover Special Vehicles. Glavna karoserija je izrađena u Fuji bijeloj boji s kontrastnim Narvik crnim krovom i sjajno crnim vanjskim elementima, sve do najsitnijih detalja uključujući zakovice, vijke i ventilacijske otvore. Gloss Black 18-colni Sawtooth aluminijski kotači nadopunjuju temu.

Kamuflaža sadrži 23 lokacije na kojima je Land Rover savladao zahtjevne terene tijekom više od 70 godina istraživanja terenske vožnje. To uključuje povijesne terenske izazove, kao i novije Land Roverove ekspedicije u regijama od Južne Afrike i Laosa do Perua.

Niz vanjskih poboljšanja osigurava nezaustavljive performanse na svim terenima. Sprijeda, zaštitni A-okvir sadrži vitlo ispred prilagođene prednje rešetke. Crni poklopac motora ima satensku završnu obradu za smanjenje odsjaja u svijetlim uvjetima, dok snažna LED svjetlosna traka pune širine od 1,27 m pruža vrhunsku vidljivost u uvjetima na svim terenima noću.

Classic Defender Works V8 Trophy II ima dubinu prelaska vodene prepreke od 500 mm, stražnju točku za oporavak i završava s kliznim pločama za stijene i vanjskim zaštitnim okvirom za dodatnu zaštitu tijela. Stražnje ljestve omogućuju pristup krovnom nosaču za ekspedicije dok suptilni detalji uključuju oznaku Land Rover Trophy i bijeli detalj logotipa na blatobranima.

Recaro sportska sjedala izrađena su od visokokvalitetne crno-bijele Windsor kože s kontrastnim šavovima, kombinirajući podršku i udobnost. Kožna obloga proteže se na armaturnu ploču, vrata i strop, osiguravajući ručno izrađen završetak u cijelosti.

Multimedija smještena na autentičnoj nadzornoj ploči
Moderni infotainment sustav Land Rover Classic s integriranom navigacijom i povezivanjem s mobilnim uređajima osigurava da su najnovije multimedijske mogućnosti smještene na autentičnoj nadzornoj ploči. Land Roverov ergonomski pištoljski mjenjač za ZF automatski mjenjač također je ugrađen za dodatnu kontrolu.

Za završetak interijera, Land Rover Trophy brojčanik sata izrađen po mjeri Elliota Browna je središnji dio instrumentne ploče, s jedinstvenim licem koje odražava maskirni dizajn eksterijera. Elliot Brown ponovno opskrbljuje vlasnike Trophyja ekskluzivnim, izdržljivim satom Competitor’s Edition. U međuvremenu, za one koji nemaju dovoljno sreće da osiguraju jedno od vozila ograničene serije, Elliot Brown izdaje 1000 satova inspiriranih modelom Land Rover Classic Defender Works V8 Trophy II.

Konačno, za one koji žele unaprijediti vlastiti Defender s estetikom Works V8 Trophy II, Land Rover Classic nudit će originalnu dodatnu opremu inspiriranu Trophyjem koja će biti objavljena kasnije 2022. godine.

Verzije ​​90, 110 i 110 Double Cab Classic Defender Works V8 Trophy II su dostupni za kupnju izravno od Land Rover Classica, s cijenama koje počinju od 225.000 funti (268.360 eura) za model 90 u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Support Ukraine