Pula: Policija alkotestirala 46 vozača, svi su bili trijezni

3 years,5 months ago - 12 studenoga 2020, 24sata
Pula: Policija alkotestirala 46 vozača, svi su bili trijezni
Budući da je vožnja u pijanom stanju jedan od četiri ubojice u prometu, vozačima je ukazano na opasnosti od upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola

Postaja prometne policije Pula nastavila je provoditi aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu, pa su tako u utorak 10. studenoga u predvečernjim satima kod lučice Mandrač, provodili pojačani nadzor alkotestiranja vozača povodom dana Martinja te aktivnosti u sklopu projekta " Budi vidljiv".

Na kontrolnoj točci, odnosno informativnom punktu, polici, a je alkotestirala 46 vozača te kod njih 43 nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, dok je troje vozača utvrđena dopuštena koncentracija do 0.5 promila.

Budući da je vožnja u pijanom stanju jedan od četiri ubojice u prometu, vozačima je ukazano na opasnosti od upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola te su upućeni da i dalje nastave poštivati prometne propise.

Kako su pješaci jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu, policijski službenici do kraja godine provode i aktivnosti u sklopu projekta ''Budi vidljiv'', pa su tako pješake uputili da za vrijeme kretanja noću ili u slučaju smanjene vidljivosti  budu označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Ukazano im je na pravilno kretanje po kolniku te da za prijelaz kolnika koriste obilježene pješačke prijelaze, a mnogi su na poklon od plavaca dobili i reflektirajuće trake.

Support Ukraine