Rekao majci da stiže pa poginuo

7 years,1 month ago - 10 ožujka 2017, Vecernji list
Rekao majci da stiže pa poginuo
Fišer i Nićin vraćali su se iz Vukovara te su stopirali. Stao im je Ivica Pelivan (44). Malo nakon toga sudarili su se s kamionom

Dvojica prijatelja iz Bršadina, sela pokraj Vukovara, i muškarac iz susjednog Nuštra poginuli su u nedjelju oko 22 sata na cesti između ova dva sela. Automobil vinkovačkih registarskih oznaka zabio se u teretno vozilo srpskih registarskih oznaka koje se kretalo u suprotnom smjeru. Od siline udara osobno je vozilo uništeno do neprepoznatljivosti, o čemu su svjedočili dijelovi automobila razbacani po cesti i travi. Što je uzrok nesreće, za sada nije poznato, a policija je očevid radila i veći dio jučerašnjeg dana.

Često stopirali

Kako neslužbeno doznajemo, poginuli su Toni Fišer (22) i Željko Nićin (19), dvojica prijatelja koja su zajedno otišla i u smrt. Treći poginuli je Ivica Pelivan (44) iz Nuštra koji je i vozio automobil. Vozač teretnog vozila lakše je ozlijeđen.

– Vozač teretnog vozila nije imao alkohola u krvi, a poslije obdukcije, koju je naložila tužiteljica, imat ćemo više informacija – kratko je rekao Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Mještani Bršadina kažu da su Fišer i Nićin bili najbolji prijatelji te da su bili gotovo nerazdvojni. Često su zajedno i stopirali. U nedjelju su zajedno otišli do Vinkovaca u posjet Tonijevoj obitelji nakon čega su autostopom krenuli natrag. Poginuli su nekoliko stotina metara od svojih kuća.

Najteža nesreća dosad

– Željkova mama zvala ga je oko pola deset da pita gdje su i kada će kući. Rekao je da stopiraju i da nitko neće da stane. Nekoliko minuta poslije poginuo je. Bilo je to posljednji put da se čuju. Tek je počeo živjeti, a sada ga više nema. Tragedija – kažu nam susjedi Željka Nićina koji je lani završio Srednju strukovnu školu u Vukovaru.

Planirao je na ljeto ići raditi na more, a aktivno je igrao i nogomet za mlađe kategorije jednoga obližnjeg kluba. Za sada je nepoznato jesu li Željko i Toni otprije poznavali Ivicu Pelivana ili im je on samo stao dok su stopirali na cesti. Pelivan je inače hrvatski ratni vojni invalid koji je živio s četvero djece i bolesnom majkom. Najmlađe mu dijete ima tek 2,5 godine.

Nesreća koja se dogodila u nedjelju jedna je od najtežih nesreća koja se dosad dogodila u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Nakon nesreće iz policije su priopćili i da se stanje na cestama u toj županiji pogoršalo. Od početka godine poginulo je pet osoba, tri više no lani u isto vrijeme.

Support Ukraine