Renault predstavlja sportski prototip: 'e-petica' nadahnuta svijetom videoigara

1 year,6 months ago - 20 rujna 2022, tportal
Renault predstavlja sportski prototip: 'e-petica' nadahnuta svijetom videoigara
Obećavaju da će ova godina, u kojoj slavimo 50. godišnjicu Renaulta 5, biti puna iznenađenja. Ovo je jedno od njih

Renault je najavio kako će imati čak tri svjetske premijere ovih dana. Prije svega svijetu će predstaviti reizdanje kultnog Renaulta 4, kao i novi Kangoo E-Tech electric, posebno dizajniran za obitelji. Za kraj cjelogodišnje proslave 50. godišnjice Renaulta 5, javnost će imati priliku otkriti jedan sportski i nekonvencionalan prototip. Isti je suvremena interpretacija njegovih najlegendarnijih sportskih izdanja.

No nije to prvi prototip baziran na legendarnoj 'petici'. Prethodno, kako bi odala počast svom naslijeđu i prizvala duh proteklih vremena, marka ostaje vjerna svojim korijenima i pronalazi nadahnuće iznutra.

To je uloga koja je pripala Renaultu 5 Prototype, koji smo vidjeli na salonu automobila u Münchenu prošle jeseni.

Ovaj prototip je modernom vizijom popularnog, ali esencijalnog automobila demonstrirao Renaultovu spremnost da električne automobile približi širokom krugu europskih kupaca. Baš kao što je to učinio i njegov šarmantni prethodnik u svojim slavnim danima u periodu od 1972. do 1996. godine.

Fantastična potpuno električna interpretacija 'petice' nadahnuta je svijetom videoigara te spaja nadasve bogat dizajn i vrhunske performanse. Renault će svoj novi prototip predstaviti na online događanju koje će se održati 22. rujna 2022.

Prototipni automobil će zatim biti izložen na događanju Chantilly Arts & Elegance Richard Mille 24. i 25. rujna, a od 17. do 23. listopada moći će se razgledati i na Pariškom salonu automobila.

Support Ukraine