Autonomni koncept RENAULT EZ-Ultimo prava je kuća na kotačima!

5 years,6 months ago - 7 listopada 2018, JutarnjiList
Autonomni koncept RENAULT EZ-Ultimo prava je kuća na kotačima!
Iako na salonu automobila u Parizu (o kojem detaljnije možete pročitati ovdje) ove godine dominiraju serijski automobili koje ćemo imati prilike i isprobati za nekoliko mjeseci, proizvođači su se ipak pobrinuli da se na popisu izloženih modela nađe i nekoliko zanimljivih koncepata koji predstavljaju budućnost transporta.

Jedan od njih je i Renault  koji je na svom štandu predstavio EZ-Ultimo!

A kao što možete vidjeti, riječ je o pravoj "kući na kotačima". U Renaultu ističu kako je riječ o "lounge" prostoru u kojem sustavi za autonomnu vožnju odrađuju svoj postao, a na putnicima je da uživaju ili odrađuju poslovne zadatke. Francuski proizvođač ovaj koncept je zamislio kao vozilo koje će korisnici dijeliti baš kao rent a car vozila - odnosno moći će ga rezervirati na određeni vremenski period.

"EZ-Ultimo može biti zamjena za hotel, resort ili lounge na aerodromu", ističu u Renaultu. U unutrašnjosti prevladava minimalizam, a za potpuni dojam brinu se drveni elementi. Vozilo je opremljeno autonomnim sustavom četvrtog stupnja, a cilj je putnicima olakšati putovanje i omogućiti im učenje i zabavu za vrijeme vožnje. Ostaje pitanje možete li se opustiti dok vas autonomni automobil vozi po prometnicama...

Support Ukraine