SDP-ov načelnik slupao službeni auto: Kriv sam, zaspao sam...

3 years,6 months ago - 2 rujna 2020, 24sata
SDP-ov načelnik slupao službeni auto: Kriv sam, zaspao sam...
Osobni auto mi je u to vrijeme bio na servisu. Štetu na službenom autu ću platiti, kao i svaki trošak ove nesreće, tako da ništa neće ići na teret proračuna, rekao je Toni Štimac, SDP-ov načelnik Lokvi

Želim se ispričati obitelji, mještanima Općine Lokve, kolegama i prijateljima. Ovo mi se dogodilo prvi put, rekao je za Novi list Toni Štimac, SDP-ov načelnik općine Lokve, koji je 25. kolovoza izazvao prometnu nesreću na autocesti Rijeka - Zagreb.

Ispriku je objavio nakon što je petero članova Općinskog vijeća Lokve od predsjednika Općinskog vijeća Vida Arbanasa zatražilo hitnu sjednicu radi izvješća o nezgodi te eventualnog utvrđivanja političke odgovornosti općinskog načelnika.

Tvrde kako je SDP-ov načelnik neovlašteno upravljao službenim vozilom u vlasništvu Općine Lokve te neodgovornim ponašanjem izazvao prometnu nezgodu u kojoj je vozilo Opel Zafira razbijeno, čime je nastala materijalna šteta za Općinu Lokve.

- Bio je to trenutak nesmotrenosti, prihvatit ću sve posljedice i odgovornost te snositi sankcije. Na trenutak sam zaspao i zahvatio bankinu. Nitko drugi nije sudjelovao u nesreći. To je bio moj osobni propust i moja pogreška za koju sam spreman odgovarati - rekao je SDP-ov vijećnik koji je u auto sjeo nakon svečane sjednice Općinskog vijeća i krenuo prema Rijeci.

Policija je utvrdila da je vozio pod utjecajem alkohola.

- Službeni auto koristim za udaljenije lokacije, ali osobni automobil mi je u to vrijeme bio na servisu. Štetu na službenom autu ću platiti, kao i svaki trošak ove nesreće, tako da ništa neće ići na teret proračuna - dodao je za Novi list.

Support Ukraine