Slavljenički model: Volkswagen Golf R stiže s 333 KS u posebnom izdanju za 20 godina

1 year,10 months ago - 25 svibnja 2022, JutarnjiList
Volkswagen Golf R
Volkswagen Golf R
Ima dodatno oplemenjenu unutrašnjost kao i ekskluzivne detalje karoserije te standardni naplatke od 19 cola

Bilo je ljeto 2002. godine kada je Volkswagen lansirao prvi Golf R32, jedan od najmoćnijih sportskih kompakta tog vremena. U početku zamišljen kao ograničeno izdanje, brzi globalni uspjeh potaknuo je tvrtku sa sjedištem u Wolfsburgu da započne pravu lozu R modela, sve do danas.

Sada, 20 godina nakon prve generacije, debitira Golf R "20 Years", najmoćnija i najopremljenija verzija ikad.

Slavljeničko izdanje ističe se prije svega motorom. 2.0 TSI povećane snage na 333 KS (+13 KS u odnosu na tradicionalni Golfu R).

Odziv motora i mjenjača prilagođen je kako bi osjećaj sportske vožnje bio još izraženiji, a u ručnim izmjenama u S i S+ načinima rada, DSG mjenjač daje brze povratne informacije vozaču, dok motor koristi predopterećenje turbopunjača kako bi osigurao neposredniju snagu tijekom ubrzanja.

Ostajući na temi iskustva u vožnji, Golf R "20 Years" također raspolaže posebnim vozačkim profilima (osmišljeni na stazi Nürburgring) i Drift modus koji omogućuje kontrolirano zanošenje.

Slavljenička izvedba ima dodatno oplemenjenu unutrašnjost kao i ekskluzivne detalje karoserije, a standardni su 19-inčni Estoril aluminijski naplatci s crno-plavim umetcima i spojler koji dodatno poboljšava aerodinamičku stranu automobila.

Počast 20 godišnjici označena je i značkom "20" na središnjem nosaču krova i projekciji logotipa "20 R" na tlu kada se otvore ulazna vrata.

Njemačka marka nije zanemarila ni interijer. Poseban Golf R, naime, prvi je Volkswagen opremljen ugljičnim elementima u kokpitu na ploči s instrumentima i panelima vrata.

I, naravno, ne nedostaje sportskih sjedala od Nappa kože s plavim šavovima (u savršenoj kombinaciji s Lapiz Blue metaliziranom bojom) na sliku i logotipe "R" koji naglašavaju ekskluzivnost modela.

Golf R 20 Godina također standardno uključuje paket "R-Performance" (koji također uključuje vektoriranje okretnog momenta R-Performance).

Oni koji žele staviti ovaj Golf u garažu, međutim, moraju požuriti. Marka je najavila da će model biti dostupan samo do sredine 2023. godine, a očekuje se kako će stajati više od 55.000 eura.

Support Ukraine