Snijeg zabijelio dio Dalmacije, putnike u Gračacu sklonili u samostan

6 years ago - 25 ožujka 2018, Vecernji list
Snijeg zabijelio dio Dalmacije, putnike u Gračacu sklonili u samostan
Vozačima se savjetuje da odgode svoje putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

Zbog loših vremenskih uvijeta (olujni vjetar, snježna vijavica, zimski uvijeti) iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto mogu prometovati samo osobna vozila i to državnim cestama DC50 i DC27 čvor Sveti Rok (A1)-Gračac-Zaton Obrovački-Benkovac i dalje prema Dalmaciji i obrnuto. Za ostale skupine vozila nema trenutno nema slobodne ceste iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, javlja HAK.

Vozačima se savjetuje da odgode svoje putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

Zbog pojačanog prometa osobnih vozila i prevrnutih teretnih vozila na cesti između Gračaca i Obrovca na nekoliko dionica vozi se otežano u koloni jednim trakom zbog naizmjeničnog propuštanja vozila. Za ostale skupine vozila nema trenutno nema slobodne ceste iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

- U večernjim satima snijeg je prvo zahvatio dolinu Neretve, vrgorački kraj, a onda se postupno širio na imotsko područje, gotovo cijelu Makarsku rivijeru, Omiš, Split... Snijeg pada i na nekim srednjodalmatinskim otocima; već su se zabijeli dijelovi Brača i Korčule, piše Dalmacija danas.

Nešto iza 21 sat u Splitu je počeo padati gust snijeg, koji je oko 22 sata prešao u kišu.

Snježna je mećava zahvatila i Imotsku krajinu, u kojoj je u sat vremena snježni pokrivač narastao za nekoliko centimetara.

Putnici koji su u popodnevnim satima Autotransom i Puntamika lineom krenuli iz Zagreba prema Zadru ostali su zarobljeni u Gračacu, javlja Antena Zadar.

Snježna vijavica onemogućila im je daljnje putovanje prema jugu zemlje, pa će noć provesti u tamošnjem samostanu.

– Iz Zagreba smo krenuli u 14, a ovdje smo od 17 sati. Dalje su pustili samo automobile, ali i oni su se jedva probili vozeći u kilometarskoj koloni. Mjestani kažu da ne pamte da je ova cesta ikad bila zatvorena. Autobusi su puni, ispred nas je i nekoliko kamiona. Ima djece, starijih... Na sreću, samostan je otvoren za potrebe ljudima. Morat ćemo biti strpljivi, jer trenutno nije otvoren niti jedan pravac prema Dalmaciji - rekao je jedan od putnika za Antenu.

Support Ukraine