Snimila je selfie, sjela u auto i poginula dok se vraćala kući

5 years,4 months ago - 20 prosinca 2018, 24sata
Snimila je selfie, sjela u auto i poginula dok se vraćala kući
Edita Ptičar (24) sletjela je s ceste kraj Ivanić Grada. Trebala je nastupiti u finalu reality showa Nove TV. Nekoliko sati prije tragedije objavila je selfie sa zabave

Edita Ptičar (24) i prijatelj (26) vraćali su se sa zabave u Ivanić Gradu. Ona je vozila, a oko 5 sati u mjestu Topolje sletjeli su autom s ceste.

Sudionica reality showa Nove TV i njezin prijatelj kad su sletjeli autom s ceste u Savskoj ulici, udarili su u odvodni kanal te su nekoliko puta prevrnuli. Od siline udarca Edita je u Audiju 80 sisačkih registracija poginula na mjestu. Mladić (26), vlasnik auta, bio je na suvozačkome mjestu. Lakše je ozlijeđen te ga je Hitna pomoć prevezla u KB Dubrava. Automobil je bio potpuno uništen. Vatrogasci su hidrauličnim škarama izvukli djevojku i ozlijeđenog mladića. Tužna vijest o tragediji potresla je Editinu obitelj, prijatelje, kao i gledatelje showa "Farma". Jer ona je s ostalih 17 kandidata ušla u reality show Nove TV koji su snimali tijekom prošle godine, a gledatelji je trenutačno prate u finalnom tjednu formata. Ptičar je u "Farmi" provela 11 tjedana, za koje je istaknula da su joj neprocjenjivo iskustvo u kojem je stekla iskrene prijatelje. Ispala je u epizodi koja se na televiziji emitirala 1. prosinca. No svi natjecatelji koji su ispali vratili su se u show zbog finala u ponedjeljak. Shrvani kolege ne mogu vjerovati da je Edita tragično nastradala jer je samo nekoliko sati prije pogibije objavila na jednoj društvenoj mreži fotografiju na kojoj se nasmijana zabavlja s kolegama u kafiću.

- Edita je bila vrlo vedra, vesela i pozitivna djevojka. Voljela je raditi i stvarno je bila vrijedna. Njezin odlazak jako me pogodio. Čule smo se prije nekoliko dana i dogovarale se za izlazak. Stvarno sam u šoku - kazala je Matea Jambreković (23), njezina kolegica iz showa. Dodala je kako su u realityju puno pričale o konobarskim iskustvima. Vijest o tragediji potresla je i Maju Puticu (30).

- U šoku sam. Sjećat ću se prvo njezinog osmijeha. Iako se nismo puno družile, Edita je bila draga djevojka - rekla je domaćica iz Dubrovnika. Đurđa Smoljanović (42) bila je kratko na 'Farmi', a kolegice se sjeća kao vedre djevojke.

Ozren Tkalčević (39) jedva dolazi do riječi od tuge.

- Teško mi je pričati. Kada sam saznao što se dogodilo noge su mi se odsjekle. Bila je jako zrela s obzirom na svoje godine. Teško će mi biti gledati ju s obzirom na to da Farma još uvijek traje - rekao je bioenergoterapeut iz Bjelovara.

Edita je u slobodno vrijeme plesala folklor i volontirala u dobrovoljnom vatrogasnom društvu, a radila je i kao konobarica. Kako je istaknula prije showa, voljela je prirodu, rolanje i spontane izlaske. Sebe je opisivala kao romantičnu dušu koja nije nimalo sramežljiva.

Support Ukraine