Sudarili se automobil i vlak, muškarac (55) umro u bolnici

3 years,10 months ago - 25 svibnja 2020, 24sata
Sudarili se automobil i vlak, muškarac (55) umro u bolnici
Vozač (25) auta nije poštivao znakove te je krenuo na prugu i sudario se s jurećim vlakom. Vozač auta je teško ozlijeđen dok je njegov putnik preminuo u vinkovačkoj bolnici

Automobil je u subotu oko 13.55 sati u Ostrovu, u Kolodvorskoj ulici udario u vlak, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Hyundai vinkovačkih registracija vozio je mladić (25) iz Vinkovaca te se bez zaustavljanja i provjere o mogućem nailasku vlaka nastavio kretati preko pružnog prijelaza te je došlo do sudara. Od siline udara automobil je odbačen na travu.

- Na mjestu prometne nesreće prijelaz ceste preko željezničke pruge je označen prometnim znakom obveznog zaustavljanja (stop) i prometnim znakom za označavanje prijelaza ceste preko željezničke pruge (Andrijinim križem) - objavila je policija.

Suputnik u autu je bio muškarac (55) iz Vinkovaca.

- Oba putnika su iz vozila iznijeli djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci te su odmah odvezeni u bolnicu u Vinkovcima radi ukazivanja liječničke pomoći. Vozač je zadobio teške ozljede te je zadržan na liječenju u bolnici, a putnik je od zadobivenih ozljeda preminuo u 15,47 sati. Na mjestu događaja policija je provela očevid - objavila je policija.

Protiv vozača osobnog automobila zbog izazivanja prometne nesreće će podnijeti kaznenu prijavu.

Support Ukraine