Testirali smo: Prilagodljiva krstarica sa sedam sjedala - uz korektnu cijenu

4 years,3 months ago - 23 prosinca 2019, Vecernji list
Testirali smo: Prilagodljiva krstarica sa sedam sjedala - uz korektnu cijenu
Prtljažni prostor varira od 2617 do 207 litara. Drugi i treći red sjedala preklapaju se, treći se može i ukloniti iz vozila. Nasloni sjedala u drugom i trećem redu mogu se nagnuti

Lodgy, Dacijin obiteljski automobil koji dolazi s pet ili sedam sjedala, isprobali smo u najnovijoj TechRoad izvedbi, u konfiguraciji sa sedam sjedala te s 1,3 Tce benzinskim agregatom pod prednjim poklopcem. Robusnom Lodgyju, uz korektno odmjerenu cijenu, aduti su obilje prostora i prilagodljivost. U prva dva reda prostora na širokim sjedalima ima u izobilju. Treći red sjedala posebno veseli djecu, kojoj je i namijenjen. Na ta dva sjedala mališani imaju dovoljno mjesta i za noge i za glavu, dok će odrasloj osobi srednjeg rasta ona moći poslužiti na kraćim relacijama.

Prtljažni prostor varira od 2617 do 207 litara. Drugi i treći red sjedala preklapaju se, treći se može i ukloniti iz vozila. Nasloni sjedala u drugom i trećem redu mogu se nagnuti. Pretinci su po putničkoj kabini postavljeni na većini mjesta na kojima su i potrebni, a ukupno primaju 30-ak litara. Od velike je pomoći pri utovaru većih predmeta i nizak utovarni prag. Spuštanjem samo trećeg reda sjedala dobit ćete prostorom izdašan obiteljski automobil koji uz 5-članu obitelj može udomiti i svu njihovu prtljagu.

Centralno smješten 7-inčni dodirni ekran služi za upravljanje audio sustavom, navigacijom, telefonom. Jednostavan je za korištenje, a komande su i na kolu upravljača. Multimedijski sustav Media Nav Evolution pruža i informacije o prometu, sigurnosna upozorenja i mogućnost povezivanja s pametnim telefonima. Lodgy je opremljen i putnim računalom, parkirnim senzorima, i prednja i stražnja bočna prozorska stakla spuštaju se na struju. U osnovi, Lodgy donosi sve što je prosječnom vozaču potrebno. Posebna serija TechRoad naglašava sportsku notu, a u Lodgy unosi i pojedine korisne tehnologije. Primjerice, kućišta vanjskih retrovizora crne su boje s upečatljivom crvenom linijom. Crveni detalji prisutni su i u interijeru, na ventilacijskim otvorima. TechRoad izvedba ima i kameru za vožnju unatrag, automatski klima-uređaj, multimedijski sustav.

U isprobanom Lodgyju kuca benzinsko srce od 130 konjskih snaga. Solidan motor dobro surađuje sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, zahvaljujući kojem se snaga bolje iskorištava. Deklarirano u prosjeku troši 6,2 l/100 km, a nama je tijekom testa trošio litru i pol više. Lodgyjeva zvučna izolacija zadovoljavajuća je do brzine od oko 100 km/h, iznad toga je izraženija. Ovako opremljen i ušminkan Lodgy stoji 134.570 kn, dok početna cijena ovog modela iznosi 115.500 kn.

Support Ukraine