Umag osigurao stanovnicima besplatne parkinge u centru

4 years,8 months ago - 25 srpnja 2019, 24sata
Umag osigurao stanovnicima besplatne parkinge u centru
Grad Umag je na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća svim svojim građanima osigurao besplatno korištenje dodatna četiri velika parkinga na području samog centra grada

Nakon što je početkom lipnja uveden potpuno novi i suvremeni sustav naplate parkinga "ParkWallet", a koji omogućava plaćanje parkinga s pametnog telefona kreditnom karticom, Grad Umag je na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća svim svojim građanima osigurao besplatno korištenje dodatna četiri velika parkinga, što sada ukupno čini pet besplatnih parkinga na području samog centra grada, te time postao prvi grad u Hrvatskoj koji ima organizirani sustav naplate parkinga, ali i organizirani besplatni parking za sve svoje građane.

Naime, od 1. lipnja 2016. godine svi građani s prebivalištem na tom području i prometnom dozvolom izdanom od strane Policijske postaje Umag, besplatno i bez ograničenja koriste veliki parking na obali, i to 365 dana u godini. No, kako se Umag, kao i njegovo stanovništvo u centru i naseljima ubrzano razvija i raste, donesena je još jedna Odluka koja će uvelike razveseliti Umažanke i Umažane, te koja definitivno svrstava Umag na listu rijetkih gradova koji svojim sugrađanima osiguravaju besplatan parking.

Građani Grada Umaga, točnije fizičke osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom na području Umaga, ostvaruju pravo na besplatno parkiranje na parkiralištu Šetališta Vladimira Gortana (obala), Šetališta Vladimira Gortana – kod benzinske crpke, Ulice Ernesta Miloša, Ulice 154. brigade Hrvatske vojske (u dijelu koji nije rezerviran za stanare POS stanova) te na parkingu u Ulici žrtava fašizma. Za ostvarivanje prava besplatnog parkinga, potreban je samo dokaz o prebivalištu ili stalnom boravku na području Grada, te važeća prometna dozvola za osobno vozilo u svom vlasništvu.

Ujedno, građani koji moraju ići kod doktora ili na određene pretrage u umaški Dom zdravlja, ubrzo će imati i tamo osiguran besplatan parking, a besplatna parkirna mjesta za te sugrađane-pacijente bit će označena crvenom bojom. Na ta će se mjesta moći se parkirati u okviru obavljanja redovnih pregleda-konzultacija.

Support Ukraine