Veliki napad na konkurenciju: Prvi ozbiljan kineski električni automobil jeftiniji je od 10.000 dolara!

3 weeks,2 days ago - 28 ožujka 2024, revijahak
BYD Seagull
BYD Seagull
BYD navodno ostvaruje zaradu čak i na jeftinom Seagullu

U okviru nove marketinške kampanje u kojoj se tvrdi da je struja jeftinija od nafte kineski BYD snizio je cijene svojih električnih i hibridnih modela automobila. BYD-ov električni automobil Seagull sada košta oko 9950 dolara. Najprodavanija limuzina marke N Qin Plus dostupna je s novom politikom sniženja za tek nešto više od 11.000 dolara.

Domet Seagulla je 305 km, a njegova maksimalna brzina je 128 km/h. Sasvim dovoljno, pogotovo kada se u obzir uzme skromna cijena. Prošli mjesec BYD je najavio da će početi prodavati Seagull u Meksiku za 20.990 dolara. Dakle, cijena raste za više od 100 posto. BYD planira izgraditi proizvodne pogone u drugim zemljama kao što su Tajland, Brazil, Mađarska, Uzbekistan, pa čak i Meksiko.

BYD navodno ostvaruje zaradu čak i na jeftinom Seagullu. Ključ je u jeftinijoj tehnologiji baterija, a i činjenici da BYD kontrolira cijeli proizvodni proces električnih automobila, od sirovina, baterija do gotovog proizvoda. Tvrtka sada želi doprijeti do potencijalnih kupaca u kineskim gradovima i ruralnim područjima kako bi se oni prebacili na električna vozila, navodi South China Morning Post. Ovkakva politika cijena ozbiljno će utjecati i na konkurente, kineske i europske (koji rade na kineskom tržištu).

Support Ukraine