Volkswagen otkrio ime zadnjeg modela pokretanog benzinskim motorom

1 year,1 month ago - 5 travnja 2023, IndexHR
Volkswagen otkrio ime zadnjeg modela pokretanog benzinskim motorom
VOLKSWAGEN će raskrstiti s tradicionalnim motorima, a sada je poznato kojim će modelom to učiniti.

Kako je u intervjuu za njemački Automobilwoche otkrio prvi čovjek Volkswagena Thomas Schäfer, bit će to novi T-Roc. Poznat je i termin - dogodit će se to tijekom 2025. godine. T-Roc time postaje zadnji, ali ne i jedini novi model iz Volkswagena koji će biti predstavljen do tada.

Naime, europsko tržište iščekuje i potpuno novi Passat koji će se nuditi isključivo u karavanskoj izvedbi, a bit će tehnološki blizanac Škode Superb. Tijekom iduće godine dolazi i novi Tiguan, dok je pod velikim znakom upitnika nastavak priče zvane Polo. Stroži emisijski standardi drastično podižu cijenu proizvodnje, a time i proizvoda, što tržišni plasman Pola čini upitnim.

Schäfer je zato obećao opsežan redizajn aktualne osme generacije Golfa tijekom 2024. godine, koji će zbog opsežnosti radova dobiti epitet Golf 8.5. U svakom slučaju, sigurno je kako će zadržati tradicionalne motore, što vrijedi i za nasljednika. Schäfer kaže kako će ID. Golf stići 2028. godine, a on će se nuditi isključivo s električnim pogonom te će koristiti novu SSP platformu.

Prema riječima direktora, Volkswagen se neće lako odreći legendarnih imena. ID. 2all je koncept koji pokazuje u kojem smjeru će ići Volkswagenov dizajn, najavljujući povratak čistim linijama i kvalitetno izvedenom interijeru po kojem je bio poznat.

Support Ukraine