'Žena beživotno leži na cesti, a oni su se svađali tko je kriv...'

4 years,7 months ago - 15 kolovoza 2019, 24sata
'Žena beživotno leži na cesti, a oni su se svađali tko je kriv...'
Na raskrižju Ulice Hrvatske mornarice i Domovinskog rata jedan je automobil prošao kroz crveno svjetlo, sudario se s drugim autom i pritom oborio muškarca i ženu

Grozna nesreća u Splitu sinoć. U 21.07 automobil je oborio pješakinju koja je poginula, a još je jedan muškarac je ozlijeđen. Na raskrižju Ulice Hrvatske mornarice i Domovinskog rata jedan je automobil prošao kroz crveno svjetlo, sudario se s drugim autom i pritom oborio muškarca i ženu. Pješakinja je smrtno stradala, a muškarac je s ozljedama opasnim po život prevezen u splitsku bolnicu.

Kako je ispričao jedan svjedok za Slobodnu Dalmaciju, sudarili su se Golf i BMW, a iz Golfa je, kaže, izašao poznati splitski diler. Radi se o 33-godišnjaku osuđivanom na zatvorsku kaznu zbog preprodaje dva i pol kilograma marihuane.

- Čuo sam udar dva automobila, okrenuo se i vidio Golf kako udara u stup semafora pa u pješake, ženu i muškarca. Vjerojatno je izgubio kontrolu nad vozilom nakon sudara s BMW-om. Mislim da je Golf išao iz Ulice Slobode prema Poljudu tj. u Ulicu Hrvatske mornarice, a da je BWM išao iz smjera Poljuda skrenuti ulijevo u Ulicu Domovinskog rata. Tada sam vidio vozača Golfa, za kojeg znam da ima dosje, kako se svađa sa ženskom sobom koja je izašla iz BMW-a. Za to vrijeme su na cesti ležali oboreni pješaci, žena koja se nije micala i muškarac koji je jedva davao znakove života - ispričao je svjedok za Slobodnu.

Dodao je kako je ubrzo došao još jedan splitskog kriminalnog miljea, također prodavač ilegalnih supstanci. Prvo je išao pogledati Golf izbliza, a onda je išao razdvajati 33-godišnjeg prijatelja i žensku osobu iz BMW-a.

Spomenuti 33-godišnjak uhićen je početkom 2013. godine i osuđen na dvije godine i osam mjeseci zbog preprodaje marihuane u što su mu uračunate ranije presude zbog krađe i protupravne naplate. Osim po dilanju 'trave' u dosjeu ima i brzu vožnju, prolazak kroz crveno i nalet na pješakinju.

Support Ukraine