Bez vozačke kroz Kožino jurio 120 km/h: Ograničenje je 50

5 years,2 months ago - 29 siječnja 2019, 24sata
Bez vozačke kroz Kožino jurio 120 km/h: Ograničenje je 50
Vozaču je uručena Obavijest o počinjenim prekršajima, te će za navedene prekršaje biti podnesen Optužni prijedlog za pokretanje prekršajnog postupka - kažu u policiji

Vozač (28) sa zadarskog područja projurio je brzinom od 120 kilometara na sat kroz mjesto Kožino, gdje je brzina ograničena na 50 kilometara. Imao je peh da su u nedjelju oko 19.40 sati na cesti D-306 u Kožinu bili prometni policajci s presretačem. Pokazalo se da brzi vozač nema ni vozačku.

- Snimili su 28-godišnjeg vozača kako, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, upravlja vozilom Suzuki zadarske registracije brzinom od 120 kilometara na sat na mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 kilometara na sat. Vozaču je uručena Obavijest o počinjenim prekršajima, te će za navedene prekršaje biti podnesen Optužni prijedlog za pokretanje prekršajnog postupka - kažu u policiji, što znači da bi neodgovorni vozač najvjerojatnije mogao dobiti po džepu.

Inače, proteklog vikenda prometni policajci zadarske uprave, tijekom akcije Vikend kontrolirali su 378 vozila i vozača, a poduzeli su 199 represivnih mjera. Od 173 alkotestirana vozača, 12 ih je bilo bilo pod utjecajem alkohola, a najpijaniji je zaustavljen u subotu oko 23.35 sati u Viru. Bio je to 43-godišnjak koji je vozio Opelom požeške registracije pod utjecajem alkohola od 1,99 promila. Njemu slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom vikenda 75 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, dvojica su vozila bez vozačke dozvole, petero bez tehničkog pregleda i registracije, šestero ih je nepropisno pretjecalo, dvojica su upravljala vozilom u vrijeme zabrane, troje telefonirajući mobitelom, a 29ero ih se nije vezalo. Policajci su ulovili jednog vozača koji je prošao kroz crveno svjetlo i 24ero koji nisu poštivali prometni znak. Zato su iz prometa isključili 18 vozača i pet vozila..

Support Ukraine