BMW X1 M35i, najmanji X upotpunio prestižnu M postavu s 300 KS!

10 months ago - 30 lipnja 2023, autoportal
BMW X1 M35i
BMW X1 M35i
Najmanji X s M karakterom. Novi BMW X1 M35i xDrive temelji se na spontanom užitku u vožnji koji leži u srcu koncepta kompaktnog Sports Activity Vehicle (SAV) s ubrizgavanjem dinamike, agilnosti i preciznosti…

Najsnažniji četverocilindrični sklop M sorte. Ovaj motor dio je nove modularne generacije motora BMW Group Efficient Dynamics i koristi M TwinPower Turbo tehnologiju za maksimalnu snagu od 221 kW/300 KS u Europi i još veću brojku od 233 kW/317 KS na tržištu Sjeverne Amerike.

Novi BMW X1 M35i xDrive ubrzava do 100 km/h za 5,4 sekunde, dok je najveća brzina elektronički ograničena na 250 km/h. M-specifična tehnologija šasije – uključujući opciju M Compound kočnica po prvi put na modelu performansi – udružuje se s BMW xDrive inteligentnim pogonom na sve kotače kako bi pružila uzvišene karakteristike performansi. Oštriji karakter novog BMW-a X1 M35i xDrive jasno je vidljiv i iznutra i izvana. Novi vrhunski model dolazi s vrstom ekskluzivnog dizajna i značajki opreme koje su izvorno rezervirane za automobile visokih performansi tvrtke BMW M GmbH. To uključuje dva para završnih cijevi ispušnog sustava i dodatna M sportska sjedala s osvijetljenim M logotipom.

Novi BMW X1 M35i xDrive također krči put kada je u pitanju digitalna tehnologija: to je među prvim modelima koji imaju novi BMW iDrive s QuickSelect i BMW Operating System 9. Tržišno lansiranje novog BMW X1 M35i xDrive bit će u tijeku listopada 2023. u SAD-u. Isporuke u Europi započet će u studenom 2023. Najjači model će se proizvoditi u tvornici BMW Group Regensburg, zajedno sa svim ostalim varijantama novog BMW-a X1, uključujući potpuno električni BMW iX1.

Najsnažnija inkarnacija četverocilindrične benzinske jedinice iz najnovije modularne generacije motora daje sirovu snagu koju novi BMW X1 M35i xDrive pretvara u top performanse. Razne inovacije izdvajaju ove nove motore od prethodne generacije. Oni uključuju usvajanje Millerovog ciklusa, redizajnirane usisne otvore i komore za izgaranje, te promjene u vremenskom rasporedu bregaste osovine, ubrizgavanju, sustavu paljenja i usmjeravanju ispušnih plinova.

Među posebnostima specifične za M 2,0-litrene jedinice su novi, iznimno robusni pogon radilice, optimizirani sustav opskrbe uljem za klipove s kanalima za hlađenje te školjke i poklopci glavnih ležajeva preneseni iz najnovije generacije šestocilindričnih motora. M TwinPower Turbo tehnologija nadograđena je povećanjem performansi sustava turbo punjenja i neizravnog hlađenja zraka za punjenje u isto vrijeme uvođenjem dvostrukog ubrizgavanja za pripremu smjese kao funkcije točke opterećenja. Također je opremljen VANOS promjenjivim razvodom bregastog vratila s optimiziranim dovodom ulja za aktuator i VALVETRONIC potpuno promjenjivim razvodom ventila. Motor ostvaruje najveću snagu između 5.750 i 6.500 o/min, dok je najveći okretni moment od 400 Nm dostupan od 2.000 do 4.500 o/min.

Isporuka snage nove četverocilindrične jedinice popraćena je glasnom zvučnom podlogom iz ispušnog sustava specifičnog za M. Novi BMW X1 M35i xDrive je prvi model performansi tvrtke BMW M GmbH čiji se ispušni plinovi kanaliziraju kroz dva para dvostrukih ispušnih cijevi. Uredno smješteni u lijevo i desno od stražnjeg pregača, oni su značajka potpisa modela visokih performansi iz BMW-a M, a sada su usvojeni od strane najsnažnijeg člana serije kompaktnih SAV.

Steptronic mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa ugrađen u novi BMW X1 M35i xDrive ističe se svojim ultra oštrim mjenjačem. Ručice za mijenjanje stupnjeva prijenosa na upravljaču omogućuju brze ručne intervencije u procesu odabira stupnjeva prijenosa.

Funkcija M Sport Boost također je dostupna za iznimno brze skokove brzine. Ovdje se svi pogonski sklop i sustavi šasije prebacuju na najsportskiju postavku kada vozač povuče lijevu ručicu mjenjača na najmanje jednu sekundu.

Dizajnerski X1 zrači M karakterom. Novi BMW X1 M35i xDrive izdvaja se od ‘normalnih’ kolega u liniji kompaktnih SAV vozila ne samo zbog svojih vrhunskih performansi, već i zbog svog prepoznatljivog dizajna. M-specifični dizajnerski detalji odražavaju elitni sportski karakter novog vrhunskog modela s intenzitetom bez premca u bilo kojem prethodnom modelu performansi tvrtke BMW M. Od branika do ostalih detalja. M kotači od lake legure u dizajnu s dvostrukim kracima promjera 19 i 20 cola zaokružuju prilagođenu specifikaciju šasije novog BMW-a X1 M35i xDrive.

Support Ukraine