Jeremy Clarkson izabrao 10 najgorih automobila-je li vas medju njima?

7 years,6 months ago - 30 kolovoza 2016, Index
Archive Photo: Jeremy Clarkson
Archive Photo: Jeremy Clarkson
Nakon što je s javnosti podijelio dojmove o deset najboljih noviteta u proteklih godinu dana legendarni Clarkson izabrao je deset automobila koji su ga najviše razočarali.

Nema sumnje da Clarksonu pljuvanje ide puno bolje od hvaljenja, a u svojoj kolumni dobrano se potrudio dočarati nam koliko su mu pojedini automobili odbojni, odnosno koliko su ga neki od isprobanih automobila razočarali.

Popis je doista raznovrstan, a Clarkson se ne libi obračunati ni sa modelima koji imaju pozamašan broj poklonika, a kotiraju kao odlični automobili. Nakon što je konstatirao kako je najbolji običan automobil VW Golf posvetio se upravo najgorima od najgorih.

Svakako najveće iznenađenje je Nissan GT-R, ali ne standardna izvedba koju smatra jednim od najboljih automobila na svijetu. U pitanju je trkaće izdanje (Track Edition) rezervirano za stazu, a koje ocjenjuje apsolutno neupotrebljivim. 

Nekoliko je modela na popisu iz VW koncerna, a prije svega im spočitava bezličnost i neemotivnost. Tako je Škoda Superb dobra samo ako se auto kupuje na metre, a VW Scirocco je sve ono što njegov duhovni prethodnik nije. Seat Leon je za Clarksona najgluplje utrošena hrpa plastike, metala i stakla, dok je kod bavarskog rivala BMW X1 nedostojan značke koju nosi. 

Posebno dojmljiv je komentar za Hyundai i800, za kojeg kaže da je toliko odvratan da bi radije pješačio po kiši, spavao na klupici i uhvatio prehladu nego se više ikada vozio u njemu. Renault Kadjar također nije ostao pošteđen, a na neslavni popis stigao je trkaći Zenos, kao i Infinitijev SUV, Q30. Pomalo iznenađujuće, nakon što je nahvalio Opel Zafiru kod Astre mu se samo sviđa boja. 

Support Ukraine