Deveti oboljeli od korone u RH je vozač koji je bio u Italiji...

4 years,1 month ago - 3 ožujka 2020, 24sata
Deveti oboljeli od korone u RH je vozač koji je bio u Italiji...
U Republici Hrvatskoj je do sad potvrđeno devet oboljelih. Do sad su troje zaraženih iz Zagreba i petero iz Rijeke u obiteljskim vezama, no još nije poznato je li vozač u vezi s njima

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu potvrdili su još jedan slučaj korona virusa, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj devet oboljelih.

Riječ je o vozaču koji je odlazio po robu u zahvaćena područja Italije. Ministar Vili Beroš potvrdio nam je da se radi o muškarcu iz Varaždina.

Podsjetimo, do ponedjeljka je u Hrvatskoj zabilježeno osmero zaraženih - petero u Rijeci i troje u Zagrebu. U oba slučaja se radi o bliskim obiteljskim vezama. Ravnatelj HZJZ-a Tomislav Capak rekao je u ponedjeljak da je moguće da se u Hrvatskoj pojavi još oboljelih od virusa.

U ponedjeljak navečer je na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula hospitalizirana jedna osoba zbog sumnje na korona virus, objavio je Stožer civilne zaštite Istarske županije. Uzeti su uzorci, a rezultati testiranja znat će se u utorak ujturo.

Support Ukraine