Djevojka (17) bez dozvole dečka odvezla u smrt. Iz smrskanog automobila izašla je bez ozljeda

11 months,4 weeks ago - 30 ožujka 2023, 24sata
Djevojka (17) bez dozvole dečka odvezla u smrt. Iz smrskanog automobila izašla je bez ozljeda
Maloljetnica je prebrzo vozila mladićev auto i u zavoju sletjela s ceste nedaleko od Vodnjana, pokazao je očevid. On je poginuo na mjestu, dok je ona čudom prošla bez ozljeda

Mladić E. R. (20) poginuo je u utorak nešto prije ponoći kao suvozač u prometnoj nesreći na cesti između Vodnjana i Marčane. Za upravljačem Seat Cordobe bila je djevojka (17) iz Vodnjana.

Kako je pokazao očevid, zbog prevelike brzine u oštrom i nepreglednom zavoju maloljetnica je izgubila kontrolu nad automobilom. Sletjela je s kolnika u nisko raslinje. Vozilo se potom prevrnulo na krov i udarilo u stablo. Iako je ubrzo došla ekipa Hitne pomoći, mladiću na suvozačkome mjestu nije bilo spasa.

Njegovo tijelo prevezli su na odjel patologije pulske Opće bolnice gdje će se utvrditi točni uzroci njegove smrti. Dok je trajao očevid, ceste je bila u potpunosti zatvorena za promet.

U istarskoj policiji navode da je maloljetnica upravljala automobilom bez položenog vozačkog ispita. Automobil je, kako neslužbeno doznajemo, vlasništvo poginulog 20-godišnjaka, koji je živio u Štrmcu nedaleko od Labina.

- Maloljetnica je nakon prometne nesreće uhićena i nad njom se u prostorijama istarske policije još provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu sa smrtnom posljedicom. Prilikom alkotesta nije utvrđena njena alkoholiziranost, ali u srijedu su joj uzeti uzorci krvi i urina zbog dodatne analize na alkohol i druge nedopuštene supstance - rekla nam je Suzana Sokač iz istarske policije.

Dodala je kako je maloljetnica pukim čudom u ovoj nesreći prošla bez ikakvih ozljeda. Kako joj je to pošlo za rukom, očekuje se da će se otkriti u ovom dijelu policijsko-državno-odvjetničkog istraživanja. Kriminalisti sad trebaju utvrditi i kako se bez vozačke dozvole našla za upravljačem Seat Cordobe s kojom je sletjela s ceste.

Zasad je poznato kako će policija vještačiti potpuno uništeni automobil. 

Support Ukraine